Luopioisten taidekesässä eläinaiheita ja eskapismia

Kesäkuussa Navettakalleriassa on esillä myyttejä käsittelevä näyttely,
jossa on mukana muun muassa Emmi Vuorisen ”Tähti”.

Luopioisten taidekesässä Mikkolan Navetalla nähdään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä. Kesäkuussa Navettakalleriassa esittäytyy ryhmänäyttely nimeltä Myytit. Mukana on maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia.  Heinäkuussa Navettakallerian valtaa Eläinnäyttely. Elokuun näyttelyn nimi Olipa kerran Ikaalisissa – kuinkas sitten kävikään viittaa siihen, että Navettagallerian näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat kaikki opiskelleet Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kuvittajalinjalla 2000-luvun alussa.

Muodonmuutoksia ry:n näyttelytilassa Mikkolan tiilisessä jyvämakasiinissa sukelletaan heinäkuussa eskapismin syövereihin. Luvassa on todellisuuspakoisia töitä, kuten Tiina Poutasen kasviaiheisia tauluja ja postikortteja todellisuudesta. Petri Pykäläinen tuo näytteille muun muassa päälläkäveltäviä maalauksia ja muutakin todellisuutta välttelevää taidetta.

 

Tiina Poutasen taidetta nähdään Mikkolan jyvämakasiinissa heinäkuussa.

Klorofyllipuutarha jyvämakasiinin luo

Jyvämakasiinin taakse Reinonreitin varrelle rakentuu tulevina kesinä kaikille avoin puutarha, jonka suunnitelman on tehnyt kuvataiteilija Tiina Poutanen.

Jotta puutarha saisi juuret, asukkaat voivat tuoda sinne omilta pihoiltaan pistokkaita, juurenpätkiä, sipuleita ja taimia. Myös lehtimulta ja vaikkapa juolavehnän nitistämiseksi tarpeellinen sanomalehtipaperi on tervetullutta.

Puutarhasta on tarkoitus muodostua hyvinvointia lisäävä paikka kylän keskelle. Klorofyllipuutarhan teko alkaa huhtikuussa 2015 ja sen on tarkoitus olla valmis vuonna 2017.

Tiina Poutanen on helatorstaina 14.5. kello 10–11 ja lauantaina 16.5. kello 10–14. jyvämakasiinilla ottamassa vastaan kasvilahjoituksia ja kertomassa puutarhasta. Jos antamallasi kasvilla on tarina, kirjoita se paperille: onko kyseessä ruusuntaimi mummolan puutarhasta tai perenna jonkin tietyn talon pihasta?

 

Luopioisten taidekesä 2.6. alkaen ti–la kello 10–15.

 

 

 

 

 

 

Säröilyä Navettakallerissa toukokuussa

Esimakua kesään saadaan toukokuun näyttelyssä, jonka otsikkona on Säröilyä. Mukana on akryylimaalauksia pälkäneläisiltä Marjut Heiniöltä ja Anu Kauhaselta.

–  Tänä talvena töihini ilmestyi yllättäen sinistä. Ehkä se on alavireistä bluesin sinistä. Viimeksi käytin tätä väriä joskus nuorena.Säröily voi olla kaunista, se voi olla lopullista. Säröillyt säilyy eikä mene rikki. Säröilyä voi olla maisemassa, ystävyydessä, ihmisessä itsessään. Se voi olla myös vanhenemista, Marjut Heiniö kuvailee.

Säröilyä-näyttelyn avajaiset torstaina 7. toukokuuta kello 17. Näyttely  Navettakalleriassa 1.6. asti ti–la kello 10–14.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?