Pappilanniemen mökit eivät saaneet lisää rakennusoikeutta

Perttu Pohjanperän valitus kaatoi Haltianselän Pappilanniemen lainvastaisen kaavamuutoksen.

Luopioisten Haltianselän Pappilanniemen mökkiläiset eivät saaneet tonteilleen lisää rakennusoikeutta. Seurakunnalta mökkitontin ostaneet vapaa-ajanasukkaat hankkivat tonttiensa takaa lisämaata ja laativat alueelle kaavamuutoksen. Kunnanvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen kolme vuotta sitten, mutta kunnanvaltuutettu Perttu Pohjanperä (vas) valitti siitä hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus kumosi kaavan. Sen mielestä takamaan hankkiminen ei tuonut rantatonteille lisää rakennusoikeutta. Mökkiläiset veivät asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta se ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?