Vesijohto petti Aapiskukolla

Vesijohto petti tiistaina Aapiskukon pihalla Tervapirtin vieressä.

Pälkäneen keskustassa jäätiin ilman vettä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Syynä oli Aapiskukon pihalla pettänyt vesijohto.

Taukopaikan asiakas huomasi tiistaina, että asvaltin raoista tihkuu vettä. Vuotokohta löytyi Aapiskukolle johtavan 110-millisen vesijohdon 75-millisestä supistekohdasta. Kunnalta ei löytynyt omasta takaa korjausosia harvinaiseen putkikokoon, eikä niitä saatu Kangasaltakaan.

– Onneksi Tampereen Vedeltä löytyi apua, Pälkäneen vesihuoltolaitoksen käyttöpäällikkö Harri Vierikka sanoo.

Aapiskukon sulkuventtiili ei pitänyt, ja siksi vedentulo jouduttiin katkaisemaan korjaustöiden ajaksi vesitornilta saakka. Työt lykättiin myöhäiseen iltaan, jolloin vedenkulutus on vähäisintä.

Vesitornin ja Kostianvirran välillä jäätiin iltakymmenen jälkeen kolmeksi tunniksi ilman vettä. Kostianvirran alituksen sulut väännettiin kiinni, ja sen ansiosta virran eteläpuolelle saatiin vettä sen mitä Harhalan vedenottamo pystyi tuottamaan.

Tervapirtin vieressä ollut vuotokohta saatiin korjattua yöllä yhdeltä.

– Putki on saattanut vuotaa pidemmän aikaa ja routa on voinut tehdä lisää vahinkoa. Vuotokohta on isojen autojen tankkauspisteen tuntumassa, ja myös liikenne on saattanut edesauttaa putken pettämistä, Vierikka sanoo.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?