Nuorisovaltuusto juhlakokouksessa

SAP-tapahtuma, jonka nimi juontaa kirjaimensa lauseesta Sull’on Asiaa Päättäjille, järjestetään Kangasalla tänä keväänä kolmatta kertaa. Tiistaina 5. toukokuuta annetaan nuorten äänelle mahdollisuus tulla kuulluksi, kun Kangasala-talon uudessa valtuustosalissa kello 16.30 alkaen jutellaan nuorten asioista, annetaan päättäjille palautetta, kysytään kysymyksiä ja esitetään ideoita.

Nuorten ja paikallisten päättäjien yhteinen keskustelutilaisuus on tänä vuonna tavallista juhlavampi, sillä samalla on kyseessä nuorisovaltuuston 20-vuotisjuhlakokous – Kangasalle perustettiin aikoinaan maan ensimmäinen nuorisovaltuusto. Niinpä tilaisuudessa katsahdetaan hieman historiaan perustajan ja entisten nuorisovaltuutettujen kanssa. Nykyisellään jäseninä on yhdeksän nuorta.

Keskusteluosiossa keskitytään ensin kouluruokaan ja oppilaiden vaikuttamismahdollisuuksiin ruokaan liittyen. Sen jälkeen puhutaan Kangasalan keskustan palveluista – ovatko ne vain varttuneemmille kuntalaisille, mitä on nuorille tarjolle, mitä tarvittaisiin ja mitä haluttaisiin esimerkiksi Kangasala-talolta. Aihepiirit ovat nuorten itsensä esittämiä.

Mukaan on kutsuttu aiemmin nuorisovaltuustossa toimineita henkilöitä, kunnanvaltuusto, kunnanjohtoa ja virkamiehiä, oppilaskuntia ja opettajia sekä nuoria nuorisovaltuustosta ja muista toimijatahoista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?