Pälkäne asentaa valvontakameroita 40 000 eurolla vuodessa

Pälkäneen kunnanvaltuusto lisäsi kameravalvonnan rakentamiseen tälle vuodelle 40 000 euroa. Myös ensi vuonna kameravalvonnan rakentamiseen aiotaan käyttää 40 000 euroa ja seuraavana vuonna 30 000 euroa.

Tekninen johtaja Matti Vesava selvitti valtuutetuille, että pääosa kustannuksista kertyy johtojen vetämisestä.

– Kiersimme sähköfirman kanssa reilut parikymmentä kohdetta, joihin kameroita on tarkoitus asentaa. Ensi kuussa päätetään, mihin kameroita tänä vuonna laitetaan.

Hänen mukaansa kuntaan valittiin kamerat, joista aiheutuu mahdollisimman pienet käyttökustannukset.

– Kustakin kamerasta aiheutuu parin, kolmenkympin leasingvuokra, Vesava selosti.

Valvontakameroista kysellyt Tero Ahlqvist (ps) ja Heikki Rönni (kok) olisivat toivoneet tarkempaa selvitystä siitä, paljonko kameroita saadaan, paljonko ne maksavat ja säästävät ilkivaltakuluja.

Tero Ahlqvist olisi toivonut tarkempaa selvitystä siitä, paljonko valvontakamerat maksavat ja säästävät ilkivaltakuluja.

Kommentit (2)

  1. Nimetön

    Tämä on tätä ahdasmielistä valvontayhteiskunnan korostamista. Laitetaan kunnan rahoja enemmän kiinni valvontakameroihin kuin nuorisotoimintaa. Kehittäkää nuorisolle ja muillekin toimintaa, ei meidän maailma kaadu muutamaan hajotettuun ikkunaan. Jos niitä ikkunoita hajoaa, niin korjataan ne. Päästään halvemmalla kuin kameroita asentamalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?