Kisa-Eagles: Katseet on käännetty karmivasta kauden päätöksestä tulevaan

”Kyllä ne haaveet Suomi-sarjasta siellä jossain kaukana ovat”

– Uskon, että ensi kaudella meillä on kovempi joukkue kuin koskaan. Nyt on muutama uusi sopimus kirjoitettuna, ja aika hyvin runko pysyy koossa. Tietysti työ- ja kouluhommat vaikuttavat, kun harrastuspohjalta mennään, kertoo Kisa-Eaglesin manageri Juha Kivelä.

Ensi kauteen ollaankin lähtemässä kovilla näyttöhaluilla. Kuluvan kauden loppu jääkiekon kakkosdivisioonassa ei sujunut lainkaan toiveiden mukaan, kun kauden loppumetreillä loukkaantuneiden ja sairastuneiden listalle putosi puolentoista ketjun verran pelaajia. Kun pudotuspelit alkoivat, kokoonpanossa ei ollut yhtään jäsentä alkuperäisestä kapteenistosta.

Niinpä ottelut Ruoskaa vastaan olivat tiukkoja vääntöjä – Eaglesin materiaali huomioiden yllättävänkin tiukkoja. Kangasalalaiset voittivat ensimmäisen kohtaamisen vieraissa ja hävisivät sitten kotonaan. Jatkopaikka ratkottiin Ruovedellä ottelussa, jonka Ruoska vei jatkoajalle tasoitettuaan Eaglesin johdon. Jatkoajan jälkeen olivat vuorossa rangaistuslaukaukset, joissa kotijoukkue oli etevämpi. Niinpä Eaglesin taival katkesi pudotuspelien avauskierrokselle.

– Aika tyhmä ja raaka tapa lopettaa kausi rankkaritappioon. Mielestäni on hienon lajin aliarvostamista, jos pudotuspelejä ratkotaan ”paras kolmesta” -periaatteella ja sitten vielä rangaistuslaukauskilpailulla vain viiden minuutin jatkoajan jälkeen, Kivelä huokaa.

Jäi pudotuspeleistä mieleen hyviäkin asioita.

– Kotipelissä meillä oli viitisensataa katsojaa, mikä oli meille hieno homma.

Kivelä laskeskeleekin tyytyväisenä, että Eaglesin yleisökeskiarvo osuu varsin lähelle lentopallon Mestaruusliigaa pelaavan LP Kangasalan lukemia. Hän toivoo, että väki saataisiin hallille jatkossa entistä suuremmissa määrin.

– Se vaatii kuitenkin monen vuoden työn, eikä sitä pidä lopettaa kesken. Seuran näkökulmasta kyllähän ne haaveet Suomi-sarjasta siellä jossain kaukana ovat, mutta nykyresursseilla tavoite ei ole vielä realistinen. Ensi kaudella pyritään joukkueen kanssa siihen, että yksikään peli ei etenkään kotona niin sanotusti menisi valmistautumisen puolesta ohi. Eihän se aina helppoa ole, jos suoraan töistä tulee hallille ja muuta.

 

Eaglesin kausi oli värikäs. Joukkue isännöi alkusyksystä punapaitaisia pohjoisamerikkalaisia ja hieman myöhemmin pelasi jo perinteisen hyväntekeväisyysottelun. Kaukalon ulkopuolella pyöritettiin muun muassa Kotkastudiota. Ei ihme, että katsojatkin alkoivat kiinnostua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?