Lämmitettyyn saunaan hyvässä seurassa eurolla kerta

Aktiivijäsenet Matilda Timperi (vasemmalla), Kristel Tanila, Johanna Norokorpi ja Arto Kulovuori vilvoittelemassa saunan terassilla.

Talviuimarit kokoontuivat lauantaina Kostianvirran saunalle päättämään avantouintikautta.

Pälkäneen avantouimareihin kuuluu noin 90 maksanutta jäsentä. Talviuintiseura on toiminut Pälkäneellä jo vuodesta 1994 eli viime vuonna vietettiin 20-vuotisjuhlia. Vuosien varrella mukana on ollut useita satoja harrastajia.

Viime vuonna rannan päärakennus purettiin, mutta kunta rakennutti uimareille uudet hyvät pukeutumistilat. Miehille ja naisille omansa. Syksylle on suunnitteilla lauteiden uusinta.

Seuran puheenjohtaja Panu Raivio kertoo, että päättäjäispäivänä uimareita kävi pitkin päivää, ja tarjottaviakin piti käydä välillä ostamassa lisää.

Seura on aktiivinen ja saunaa lämmitetään kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Irma Siukola on hoitanut tehtävää jo kymmenisen vuotta.

Seuran pitkäaikainen jäsen Arto Kulovuori kertoo käyvänsä avantouinnilla joka viikko.

– Meillä on hyvä porukka ja mukana niin nuoria kuin vanhojakin jäseniä.

Myös Johanna Norokorpi sanoo käyvänsä kahdesti viikossa minkä kiireiltään ennättää. Hänen mukaansa avantouinti nollaa hyvin päätä ja auttaa jaksamaan.

Avantouinnin SM-kilpailuihin ei ole pälkäneläisistä vielä saatu joukkuetta, mutta puhetta kilpailuista ja sinne lähdöstä on kyllä ollut.

Uusi avantouintikausi alkaa Pälkäneellä 12. lokakuuta. Lauteille ja vilvoittaviin vesiin ovat tervetulleita kaikki harrastuksesta kiinnostuneet.

Sauna lämpenee jatkossakin kahdesti viikossa. Pälkäneen avantouimareiden jäsen- ja kausimaksu on 50 euroa yli seitsemänvuotiailta ja 25 euroa sitä nuoremmilta.

Carolina Jyrkinen

Puheenjohtaja Panu Raivio (keskellä) ja muut aktiivijäsenet nauttimassa tarjottavista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?