Miltä näyttää Pohtiolampi sääksen silmin?

Pohtiolammen sääksikeskuksessa maisemia katsotaan ihmissilmille hieman vieraammista kuvakulmista.

Pohtiolammen sääksikeskuksen kesäkauden valokuvanäyttelyksi ripustetaan kuhmalahtelaisen Risto Mattilan kuvakokoelma ”Pohtiolampi sääksen silmin”. Näyttelykuvissa näkyy maisema, jonka sääksi aistii saapuessaan kohteen yläpuolelle 50–100 metrin korkeudelle. Näyttelyn avajaiset järjestetään lauantaina 9.5. kello 13.  Mattila avaa näyttelyn ja kertoo mielellään näyttelykuvien kenttäkuvauksista.

Näyttelyn kaikki kuvat on kuvattu pienoishelikopteria hyödyntäen, jolloin kuviin saadaan aito lintuperspektiivi. Uusi kuvaustekniikka on tuonut harrastajakuvaajien ulottuville perinteisestä maisemakuvauksesta poikkeavan voimakkaiden ja laaja-alaisten kuvakulmien mielenkiintoisen maailman.

Kuvakopteria on lupa lennättää korkeintaan 150 metrinkorkeudessa, ettei se törmäisi lentokoneisiin. Kuviin saa ikuistetuksi jopa 20 kilometrin leveydeltä maisemaa.

Kuvakoptereita ei ole suunniteltu vain taiteellisiin tarkoituksiin, vaan esimerkiksi poliisit käyttävät kopteria liikenneonnettomuuksien selvittämiseen.

 

Realismia ja tunnelmia

Kuhmalahtelainen Risto Mattila on kuvannut maisemia kuvakopterilla jo parin vuoden ajan. Vaikka kuvakopteri kuvaa maisemia varsin realistisesti, pyrkii Mattila tallentamaan kuviinsa myös tunnelmia.

– Esimerkiksi Kuhmalahden kirkonkylä ilta-auringon loisteessa on todella kaunis, kun varjojen kiilat ovat pitkät ja aurinko maalaa puut ja rakennukset keltaisellaan, Mattila kuvaili valokuvaamiseen liittyviä tuntojaan viime vuonna Kuhmalahden kirjastossa pidetyssä näyttelyssään.

Risto Mattilan näyttely Pohtiolampi sääksen silmin on avoinna Pohtiolammen aukioloaikoina aina 15. syyskuuta saakka.        

Risto Mattilan kopterikuvia on nähty Kuhmalahden kirjastolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?