Kevätkonsertti: Hanna Heinon piano-oppilaat esittelivät taitojaan

Sibeliuksen seurassa kohti kesää

Sitoutumista ja harjoittelua vaatinut lukukausi on nyt kahdellakymmenellä soittajalla takana. Pianon kansi voi sulkeutua hetkeksi kunnes syyslukukausi starttaa uusin nuotein. Kuva: Elina Virta.

Hanna Heinon Valkeakoski-opiston Pianoa fortena -ryhmän sekä pianonsoiton yksityisoppilaiden yhteiskonsertti pidettiin vapun alla Kostian koululla.

Edellisvuosien kevätkonserteissa Epaalan koululla meinasivat tuolit ja tila loppua. Nyt lakkautettu koulu on muuttunut kamppailukouluksi ja konsertit siirtyneet käytännön pakosta Kostian suurempaan saliin. Sen ansiosta kaikki halukkaat mahtuvat kuulemaan nuoria ja vähän varttuneempiakin pälkäneläispianisteja.

Niklas Salminen tulkitsi konsertissa herkin ja tunteellisin sävelin Fracis Lain samannimisestä elokuvasta tunnetuksi tulleen sävelmän Love story. Kahdeksan vuoden soitto-opinnot kuuluvat väkevästi omassa sovituksessa ja tulkinnassa. Kuva: Elina Virta.

Kesän korvalla -nimeä kantanut konsertti kuljetti kuulijat Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi läpi säveltäjämestarin elämän. Punaisena lankana rakkaustarina Ainon kanssa vei kuulijat läpi kahden ihmisen elämän iloineen ja suruineen.

Teeman ympärille sidottujen kappaleiden lisäksi kuultiin Sibeliuksen säveltämät Koulutie ja Fantasia-nimelläkin tunnettu Finlandia. Veteraanipäivälle osunut konsertti sai arvoisensa huipennuksen Iiris Kaukosen tulkitsemana. Päivää juhlistivat myös verhojen takaa paljastetut sankarivainajien kiviset muistotaulut ja tangossa hulmunneet siniristiliput.

Kuulijoita oli paikalla lähes sata. Lämminhenkinen konsertti päättyi vanhempien järjestämään kahvi-, sima- ja munkkitarjoiluun. Illan päätteeksi kääräistiin vielä hihat yhteisissä salinsiivoustalkoissa.

Konsertissa palkittiin pronssisella soittomitalilla kahden vuoden pianonsoitto-opiskelusta Aada-Maria Koivisto. Neljän vuoden uurastuksesta hopeisen mitalin saivat Iida Lind, Kaisla Lehtoja ja Siiri Kaukonen. Kultakantaan ylsi Kaisa Urkko kuuden vuoden ahkeroinnilla.

Essi Syrjynen ja Niklas Salminen saivat nimikoidut pokaalit kahdeksan vuoden pianonsoitto-opinnoistaan. Molempien soitossa kuuluu jo vuosien kokemuksen ja osaamisen lisäksi omaleimainen tulkinta.

Konsertti oli viimeinen laatuaan tällä kokoonpanolla. Opiston sisäisten järjestelyjen vuoksi osa oppilaista siirretään syksyllä toiselle opettajalle.

Hanna Heinon pianonsoittajien kevätkonsertti oli osalle soittajista jo 15. esiintymiskerta. Monikymmenpäisestä yleisöstä lähes sama määrä osallistumisia on kertynyt useille läsnäolijoille kuulijan ominaisuudessa. Kuva: Elina Virta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?