FC KaVo: ”Yritetään uutta lähtöä”

Punapaitainen KaVo palasi täksi kaudeksi kotiin, kolmosdivisioonaan.

– Viime vuosi oli raskas: ensin kesän saldo oli kymmenen pistettä kolmosdivarikaudesta ja sitten futsalissa talvikausi oli täysi limbo. Nyt yritetään uutta lähtöä – että voittoja tulisi enemmän kuin tappioita, FC KaVon pelaajavalmentaja Jussi Jokilampi huokaa.

Hän uskoo, että ”mukavaan keskikastiin” tähtäävä joukkue on nyt kaikin puolin oikealla sarjatasolla.

– Viime vuonna hyvä peli ja kova yrittäminen eivät välttämättä riittäneet edes pisteeseen. Nyt, jos pelaamme hyvin, todennäköisesti voitamme ja huonolla pelillä luultavasti häviämme.

Joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana viime vuodet. Viime kauden jälkeen mukaan on tullut muutama uusi nuori peluri ja osa kokeneesta kaartista on vaihtanut maisemaa. Vaikka nuorimmat ovat 17-vuotiaita, KaVo on edelleen kokenut joukkue; valtaosa pelaajista on yli 25-vuotiaita.

– Yritämme, että kokemus myös näkyisi kentällä, vaikka emme olekaan taitavin tai kunnoltaan paras joukkue. Pelaamme suhteellisen suoraviivaisesti, eli välttämättä emme koeta FC Barcelonan tyylillä sahata kentän läpi 40 syötöllä, Jokilampi nauraa.

Suoraviivaisuuden ilmentymä on ollut joukkueen tehotykki Ahmed Al-Tallab, jonka juoksuvoima on pakottanut heikkokuntoisimmat puolustajat konttaamaan vaihtoon jo puolen tunnin pelin jälkeen. Hänen lisäkseen katsojien huomiota imenee futsalin maajoukkueringissäkin nähty Petri Grönholm.

– On mielenkiintoista nähdä, osaako hän tehdä temppuja isommalla kentällä, Jokilampikin innostuu.

KaVo aloittaa kauden pitkällä vieraskiertueella otteluohjelman rukkaamisen vuoksi – vastustajia ei ole liiemmin houkuttanut pelata Pikkolan hiekkakentällä, ja muut haluavat tulla Kangasalle vasta nurmikauden alettua. Kauden alku on tarjonnut kangasalalaisille jo kaikkea mahdollista: 0–2-voiton NePa:sta, 2–2-tasapelin Pelikassien vieraana ja 2–0-tappion TP-49:lle.

KaVo kirmaa ensimmäiseen kotipeliinsä 13.5. Patoa vastaan.

– Nähtävää riittää varmasti, kuten jokaisessa pelissämme. Jätetään katsojien päätettäväksi sitten se, onko se jotain naurettavaa vai oikein ihan jalkapalloon liittyviä hyviä suorituksia. Tylsiä pelejä emme pelaa koskaan, Jokilampi hymähtää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?