Kulttuuripalkinto: Kylätaidetoimikunta palkitsi kesäkahvilan uudistajan ja heinäkuoron perustajan

Anne Ahola ja Kaisa Pännänen saivat Apolodit

Vehkajärven kesäkahvilan uudistanut Anne Ahola ja Heinäkuoron perustaja Kaisa Pärnänen saivat vuoden 2014 Aplodit.

Kulttuuriteosta palkitaan kylätaiteilijoiden teoksella. Anne Ahola sai Pirjo Aution teoksen ”Hetki lypsäjän elämässä”.

Vehkajärven kesäkahvilan uudistanut Anne Ahola ja Heinäkuoron perustaja Kaisa Pärnänen saivat vuoden 2014 Aplodit.

Aplodit jakava Vehkajärven kylätaidetoimikunta kannustaa palkinnon avulla vehkajärkiseen kulttuuritoimintaan. Palkitut ovat omalla toiminnallaan innostaneet muitakin toimimaan.

Aplodeina jaetaan kunniakirjojen ohella Vehkajärven kylätaiteilijoiden taideteoksia. Ne muistuttavat kulttuuritoiminnan arkea rikastuttavasta voimasta.

Anne Aholan uudistamasta kesäkahviosta muodostui todellinen kyläkeskus, jossa tarjottiin uusia palveluja pyykkipäivästä lounastarjontaan ja hätäapuja kauppakierroksille. Ahola onnistui kannustamaan myös kahvion nuoret aktiiviseen ja vastuulliseen toimintaan. Aplodina Annelle annettiin kylätaiteilija Pirjo Aution maalaus Hetki lypsäjän elämässä.

Kaisa Pärnänen sai Aplodin Heinäkuoron perustaja- ja innostajasieluna. Heinäkuoro on koonnut lauluhaluiset yhteen useana kesänä. Hauskojen laulajaisten päätteeksi laulun iloa on jaettu koko maakunnalle Touhulan Heinäkonsertissa.

Joka vuosi lisää laulajia houkutellut heinäkuoro on saanut nimensä siitä, että se toimii heinäkuun ajan. Talvikaudella Kaisa ja Ari Pärnänen johtavat Vantaalla Van Daamit -kuoroa, joka on Suomen suurinta naiskuoro. Aplodina Kaisalle myönnettiin kylätaiteilija Pirkko Mattilan keramiikkatyö Van Vati.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?