Kuva- ja käsityötaiteen nuorten opiskelijoiden työt esillä

Pääkirjasto Arkissa ja Pälkäneen yhteiskoulun vitriinissä on toukokuun lopulle saakka esillä Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin pälkäneläisoppilaiden töitä.

7–15 -vuotiaat pälkäneläisoppilaat ovat vuoden aikana piirtäneet, maalanneet, tehneet grafiikkaa, syventyneet valokuvaamiseen ja median kuvamaailmaan, muotoilleet savesta, työstäneet metalliverkkoa ja paperimassaa, huovuttaneet, värjänneet kangasta, ommelleet sekä työstäneet ympäristöön ja rakentamiseen liittyviä tehtäviä, kuten kirjaston näyttelyssä esillä olevia installaatioita.

Vuosittain opiskellaan sekä kuvataidetta että käsityötä. Oppilaat voivat suorittaa kahdeksan vuoden aikana taiteen perusopinnot. Yleisen oppimäärän opintoihin sisältyy kymmenen opintokokonaisuutta, joissa tutustutaan laajasti kuvataiteen ja käsityön eri tekniikkoihin sekä useiden eri materiaalien työstämiseen.

Kuva- ja käsityötaiteen opetuksen tavoitteena on kehittää luovuutta ja antaa monipuolisia valmiuksia perehtyä kuvailmaisuun, käsityöilmaisuun, muotoiluun, nykytaiteeseen, median kuvamaailmaan, kulttuuri- ja taidehistoriaan sekä rakennettuun ja luonnonympäristöön.

Valkeakoskella, Pälkäneellä, Kangasalla ja Akaassa toimiva Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on osa Valkeakoski-opistoa. Parhaillaan haetaan uusia opiskelijoita osoitteessa www.valkeakoski.fi/emil.

Sympaattiset pakkashahmot ovat 8-9 -vuotiaiden savitöitä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>