Metsään.fi: Ilmainen palvelu tarjolla metsänomistajille

Pälkäneen metsätiedot uivat verkkoon

Metsään.fi -palvelua esitellään Pälkäneen Nuijantalolla tiistaina.

Metsäkeskus on juuri saanut Pälkäneen alueen uudet metsävaratiedot valmiiksi. Tiedot on koottu verkkoon valtakunnalliseen Metsään.fi -palveluun, jossa ne ovat ilmaiseksi metsänomistajan nähtävissä ja hyödynnettävissä.

Jouni Räty ja Lassi Hakulinen Metsäkeskuksesta esittelevät Metsään.fi -palvelua Pälkäneen Nuijantalolla tiistaina 19.5. kello 17.30 alkavassa tilaisuudessa, johon on kutsuttu kaikki alueen metsänomistajat sekä alueella toimivat metsäalan palveluyrittäjät.

Metsään.fi -verkkopalvelu tehtiin metsänomistajien ja alan yrittäjien puolueettomaksi kohtauspaikaksi, josta omistaja löytää paljon tietoa kaikista omistamistaan metsistä, mutta myös tiedot alueellaan toimivista puunostajista ja metsäpalveluiden tuottajista. Hän voi myös itsenäisesti päättää, mille yrityksille haluaa antaa luvan nähdä hänen metsiensä tiedot, vai haluaako millekään.

Palvelu muistuttaa paljolti metsäsuunnitelmaa, sillä sieltä löytyvät kuvioittaiset metsätiedot puumäärineen sekä hoito- ja hakkuuehdotukset seuraavaksi viideksi vuodeksi tulo- ja menoarvioineen. Kartat ja ilmakuvat näkyvät myös, samoin kuin tiedossa olevat luontokohteet. Lista täydentyy pikapuoliin uhanalaisten lajien ja kulttuuriympäristöjen sijaintitiedoilla. Kemera-tukihankkeiden käsittely palvelun kautta on mahdollista syksystä alkaen.

Varsinaisen metsäsuunnitelman teettämistä ei palvelun käyttäminen edellytä. Uudehkot metsäsuunnitelmat voidaan kuitenkin siirtää palveluun sähköisesti. Jos omistaja haluaa uuden metsäsuunnitelman teettää, voidaan palvelussa oleva tieto siirtää tekijälle. Näin suunnittelu käy helpommin ja edullisemmin.

Metsänomistaja kirjautuu Metsään.fi -palveluun verkkopankkitunnuksillaan tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella. Henkilötunnuksen perusteella palvelu tunnistaa kirjautujan omistamat metsätilat. Omistaja voi myös valtuuttaa jonkun hoitamaan metsiä puolestaan. Valtuutuksen saanut kirjautuu palveluun omilla tunnuksillaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?