Ravintolapäivä: Pälkäne-Seuran iloiset pyykkärit tarjoavat ensi lauantaina viisikymmenluvun ruokaa

Rantaruokalassa kaikki maistuu kesältä

Pälkäne-seuran pop-up -ravintolassa oli vuosi sitten vilskettä.

Iloisten pyykkärien rantaruokalassa luotetaan 50-luvun keittotaitoon. Kotiruoka on suomalaisten tutuin keittokirja, kuvassa 21. painos vuodelta 1956.

Pälkäne-Seuran kesätapahtumissa matkataan alkavana kesänä Pientä polkua 1950-luvulle. Polku, joka alkoi huhtikuussa kirjastosta, johtaa ensi lauantaina iloisten pyykkärien rantaruokalaan Kostianvirran mattojenpesupaikalle.

Lauantaina 16. toukokuuta on yksi tämän vuoden kansainvälisistä ravintolapäivistä, jolloin kuka tahansa voi perustaa pop up -ravintolan tai -kahvilan vaikkapa omaan pihaan, olohuoneeseen, lähipuistoon tai muuhun sopivaan paikkaan.

Pälkäne-Seura osallistui ravintolapäivään ensi kertaa viime keväänä tarjoamalla perunaherkkuja Kostianvirran maisemassa. Nyt ovat vuorossa 1950-luvun ruuat: pitopöydän makaronilaatikko ja lihamureke lisukkeineen – kotihapanleivän kera – keväinen jälkiruoka sekä kahvikupponen ja kakkua.

– Reseptit kaikkiin ruokalajeihin etsitään vanhoista keittokirjoista, pälkäneseuralaiset lupaavat.

Iloisten pyykkärien rantaruokala on avoinna lauantaina 16.5. kello 12–15, ja sen yhteydessä paikalliset lähiruokatuottajat myyvät tuotteitaan.

 

Koko kesä 50-luvulla

Pälkäne-Seura kerää kesätapahtumillaan varoja Salimäen ulkomuseon päärakennuksen peruskorjaukseen.

Pälkäne-viikon päätteeksi heinäkuun viimeisenä lauantai-iltana järjestetään iltamat ja tanssit kahvipuffetteineen ja oheistapahtumineen ja sunnuntaina eli varsinaisena Pälkäne-päivänä runomatinea.

Remonttikassaa kartutetaan myös toisella 1950-luvun henkisellä pop up -ruokalalla, joka on avoinna sunnuntaina 16. elokuuta Myttäälän koululla.

Pieni polku 1950 -luvulle -nimellä kulkevien tapahtumien ideoija on Pälkäne-Seuran sihteeri Paula Syväsalmi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?