Kisailua hevostaidoissa

Maastotalutukseen voi tulla ilman aiempaa ratsastuskokemusta.

Kaukkalan Ratsastajat järjesti maaliskuun lopulla Hevoshullun sponsoroimat hevostaitokisat alle 18-vuotiaille. Kisassa oli kaksi sarjaa. Sarjassa 1 kysymykset ja tehtävät olivat hieman helpompia kuin sarjassa 2. Kisaajat saivat itse valita kumpaan sarjaan osallistuvat. Molemmat sarjat sisälsivät teoriakokeen ja käytännön tehtäviä tallissa. Tallissa etsittiin mm. virheitä talliympäristöstä ja tunnistettiin varusteita.

Kisa oli onnistunut ja suoritukset hienoja. Kaikki Kaukkalan Ratsastajien jäsenet, jotka viime syksynä osallistuivat vastaavaan kisaan, pystyivät nyt parantamaan omia suorituksiaan. Aikaisemmat hevostaitokisat sekä Kaukkalan Ratsastajien jokaviikkoiset hevosillat ovat antaneet hyvän pohjan kisoihin. Kerhoissa on panostettu hevostaitoihin ja harjoiteltu samankaltaisia tehtäviä. Ahkeran harjoittelun tulokset näkyvät, toteaa Kaukkalan Ratsastajien sihteeri Virpi Pennanen.

 

Mukana Hämeen alueen kisoissa

Hevostaitojen aluemestaruudet ratkottiin Ruovedellä 19.4. Kaukkalan Ratsastajia edustivat Anni Pennanen ja Niina Kettula. Molemmat kisasivat sarjassa 1 eli vuonna 2003–syntyneet ja nuoremmat.

Kisassa oli teoriakokeen lisäksi käytännön tehtäviä tallissa. Käytännön tehtävissä tunnistettiin muun muassa hevosten ruokia ja etsittiin virheitä satuloidun ja suitsitun hevosen varusteista.

Pennanen sijoittui sarjassaan toiseksi ja Kettula oli neljäs.

–Alueen kisat olivat vähän vaikeammat kuin meidän omat hevostaitokisat.  Joitakin asioita täytyy kerrata ennen valtakunnallisia kisoja, Pennanen pohtii.

Valtakunnalliset kisat käydään toukokuun puolessa välissä Suonenjoella.

 

Tule tutustumaan!

Hevostaitokisaajat Ruovedellä.

Kaukkalan Ratsastajat tarjoaa nyt mahdollisuuden kaiken ikäisille tulla tutustumaan ratsastukseen. Perheen pienimmille on tarjolla ponitalutusta torstai-iltaisin kello 18.15–19. Talutuskierros tehdään tallin pihapiirissä. Tähän ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Isommille on tarjolla talutusratsastusta maalaismaisemissa. Maastotalutukseen on varattu lauantaipäiviä: 16.5., 23.5. ja 6.6. Maastoon lähdetään kello 15 ja tehdään puolen tunnin kävelylenkki aikuisen taluttaessa hevosta. Aikaisempaa ratsastuskokemusta ei siis tarvitse olla. Ilmoittautumiset Virpi Pennaselle. Seuraa Kaukkalan Ratsastajien tulossa olevia tapahtumia MeNyt.fi tai Luopioisten Ratsastuskeskus.com / KauRat.

 

Hevostaitokisa 29.3.2015 tulokset:

1. Anni Pennanen 87,5 pistettä (sarja 2), 2. Mikael Numminen 85,5 pistettä (sarja 2), 3. Venla Heikkilä 84,5 pistettä (sarja 1), 4. Bettina Ahonen 82 pistettä (sarja 2), 5. Niina Kettula 78,5 pistettä (sarja 2), 6. Mimosa Numminen 74 pistettä (sarja 1)

Anni Pennanen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?