Kevätnäyttely: Kuvataide- ja Käsityökoulu Emilin oppilastöitä voi ihailla toukokuun loppuun asti

Satuotuksia, luontotutkielmia ja kauhua

Sympaattiset pakkashahmot ovat 8-9 -vuotiaiden savitöitä.

Maalaus omasta aiheesta yhden värin eri sävyillä on ollu yksit 10-11 -vuotiaden tehtävistä.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on visuaalisten taiteiden oppilaitos, joka toimii Valkeakoskella, Pälkäneellä, Kangasalla ja Akaassa.

7–15 -vuotiaiden pälkäneläisoppilaiden lukuvuoden aikana syntyneitä teoksia on nähtävänä kahdessa paikassa, pääkirjasto Arkin näyttelytilassa sekä Pälkäneen yhteiskoulun vitriinissä koulun pääoven vieressä 28. toukokuuta asti.

Näyttely kertoo omaa kieltää kuvataidekoulun monipuolisuudesta. Esillä on piirroksia, maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, paperimassa- ja savitöitä, huovutettuja ja ommeltuja otuksia; hellyttäviä ja pelottavia näkymiä, vierailuja sekä satumaailmaan että ihmismielen sisäiseen maailmaan.

 

Haku alkaa ensi viikolla

”Raha tai tavara ei tuo onnea. Vaan ystävät jotka oikeasti välittävät”.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilissä haku ensi lukuvuoden opintoihin alkaa ensi viikon perjantaina.

Hakuaika on 22.4. – 29.5 ja hakeminen tapahtuu täyttämällä sähköinen hakemuslomake koulun verkkosivuilla. Haku tapahtuu nettisivuilla olevan linkin kautta osoitteessa www.valkeakoski.fi/emil.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden luovuutta ja antaa monipuolisia valmiuksia perehtyä kuvailmaisuun, käsityöilmaisuun, muotoiluun, nykytaiteeseen, median kuvamaailmaan, kulttuuri- ja taidehistoriaan sekä rakennettuun ja luonnonympäristöön.

Pälkäneellä visuaalisten taiteiden opiskelu muodostuu kuvataiteen ja käsityötaiteen opintojen yhdistelmästä, jolloin vuosittain opiskellaan sekä kuvataidetta että käsityötä.

Oppilailla on mahdollisuus opiskella kahdeksan vuotta ja suorittaa sinä aikana taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opinnot. Opintojen aikana käydään läpi kymmenen opintokokonaisuutta, joissa tutustutaan laajasti kuvataiteen ja käsityön eri tekniikkoihin sekä useiden eri materiaalien työstämiseen erilaisten aihepiirien myötä.

 

Käsityön perusopintoihin sisältyy erilaisten materiaalien työstämistä. Kiltinnäköinen peikko kavereineen oleilee näyttelyn ajan Arkin eteisessä museokaapissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>