Pekka Paasio: Liekin ravintoloitsija vaihtoi uudelle alalle

Moniosaaja teki harrastuksesta työn

”Asiakkaat arvostavat sitä, että Pekka tekee pienempiäkin juttuja ja lyhyelläkin varoitusajalla”, Hanna Paasio sanoo.

– Kun on yrittäjä, kukaan ei ole komentelemassa. Saa päättää itse, milloin tekee töitä ja kuinka paljon, Pekka Paasio toteaa yrittäjyyden parhaista puolista.

Vapauden kääntöpuoli on epävarmuus.

– Hermojen täytyy kestää jännitys siitä, onko töitä vai ei. Yllättävän hyvin ne ovat kestäneet, hän sanoo.

Paasio perusti vuosi sitten Pinnatuusiks -nimisen yrityksen, joka tekee pintaremontteja, kaivuutöitä pienkaivinkoneella, ulkomaalauksia ja talonmiehen töitä. Lisäksi kaivuria on mahdollista vuokrata omaan käyttöön.

 

Appivanhemmilta malli yrittäjyyteen

Valmistuttuaan ammattikoulusta erikoismaalariksi Pekka Paasio teki töitä UPM:n varastossa, lankonsa rakennusfirmassa ja FC Hakan ravintolapäällikkönä.

Pinnatuusiks ei ole hänen ensimmäinen yrityksensä. Hän omisti ravintola Liekkiä kuusi ja puoli vuotta, kunnes myi oman osuutensa. Nykyään Liekkiä pyörittää hänen vaimonsa Hanna Paasio.

– Vanhemmillani ei ole ollut yritystä, mutta vaimoni vanhemmat ovat olleet yrittäjiä aina. Sieltä yrittäjyys on saanut pontta, hän sanoo.

Monet kohtaavat epäilyjä perustaessaan yrityksen, mutta Paasion mukaan ihmiset ovat olleet kannustavia.

 

Pekka Paasio on yrittäjänä elementissään.

Kaivurileikkejä

– Pieniä kaivinkoneita on todella vähän tällä alueella. En olisi arvannut, että kaivuutyöt ja koneen vuokraus ovat näin kysyttyjä. Ihmiset tykkäävät tehdä itse. Kai se on joka miehen unelma päästä leikkimään kaivurilla, hän hymyilee.

Haastavinta yrittäjyydessä on Paasion mukaan töiden saaminen ja itsensä tunnetuksi tekeminen.

– Kilpailua on jonkin verran, runsaastikin. Rakennuspalveluita on tarjolla paljon, kun taas talonmiehen töitä tekee harva. Viime kesänä eniten kysyntää oli mökkien ulkomaalauksille, hän kertoo.

Paasio työskentelee lähinnä Pirkanmaalla, mutta lähtee töiden perässä kauemmaksikin. Tähän mennessä työmaat ovat löytyneet kahdensadan kilometrin säteellä Luopioisista.

 

Aikataulut pitävät

Pekka Paasio sai juuri valmiiksi kotinsa julkisivuremontin.

– Yksin tekeminen on hankalaa. Kun onnistuu, se on palkitsevaa, hän sanoo.

Paasio on muuttanut perheensä kanssa useita kertoja ja tullut samalla remontoineeksi neljä taloa. Lisäksi hän on remontoinut kesämökkiään ja kaksi kertaa Liekin.

– Perustin yrityksen osittain sen takia, että kun näitä hommia joka tapauksessa teen, niin miksen tarjoaisi muillekin. Tämä on ominta alaani ja tämän alan töille on kysyntää, hän kertoo.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja kehuneet.

– Tähän mennessä olen pysynyt kaikissa aikatauluissa, Paasio toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?