Päivitetyt perinteet

Kangasala-talo nivottiin heti ensimmäisenä keväänään luontevalla tavalla osaksi Kangasalan markkinoita.

Häämessut esittelivät kulttuuritalon mahdollisuuksia tuoreella tavalla. Samalla alleviivattiin sitä, ettei talo ole korkeakulttuurille varattu eliitin pönötyspaikka.

Tapahtuma oli hyvä esimerkki siitä, että matalasta kynnyksestä huolimatta tilaisuus voi olla arvokas. Kulttuuritalo on elävöittämässä keskustaa, kun se osataan ottaa osaksi myös markkinoita.

Yrittäjien keväiset markkinat säilyttävät tuoreutensa paikallisen ja monipuolisen ohjelman ansiosta. Pelkät lakumarkkinat tahtovat kuihtua joka kylältä hiljalleen pois.

 

Pälkäneen kesä käynnistyy perinteisesti Luja-Lukon markkinoilla. Kiertävät kauppiaat valtaavat Vilpolan mäen jälleen 31. toukokuuta. Paikalliset yrittäjät ovat asialla jo viikkoa aiemmin, sillä tulevana viikonloppuna vietetään kesän avausta.

Edellisvuosina Pälkäneellä järjestettiin kesän avauksen sijaan lomakauden avaus. Se ajoitettiin kesäkuun puoliväliin, jotta säät olisivat kesäiset ja mökkiläiset paikkakunnalla.

Täksi vuodeksi tapahtuma aikaistettiin toukokuun loppuun, jolloin luonto puhkeaa kukkaan. Siirtoon kannusti viimevuotisen lomakauden avauksen hyinen keli.

Kesäasukkaat turvaavat Pälkäneen palveluita. Mökkiläisten saapumista ei kuitenkaan tarvitse odottaa juhannuksen tienoille, sillä monet tulevat jo pääsiäisenä. Rannoilla vietetään entistä suurempi osa vuodesta ja hankinnat tehdään mielellään mökkipaikkakunnalla, jossa palvelu on leppoisampaa ja ihmisläheisempää.

 

Kesän avauksen järjestää yrittäjien aamukahviryhmä, epävirallinen kauppiasyhdistys. Se tuo lehtien, esitteiden ja tapahtumien avulla esille paikkakunnan kattavaa palvelutarjontaa.

Paikkakuntalainenkaan ei aina tiedä mitä kaikkea läheltä löytyy. Lisäksi maalaispaikkakunnan palveluita kannattaa markkinoida mökkiläisille, ohikulkijoille ja päivämatkailijoille.

Pälkäne on menettänyt monta erikoistavaraliikettä, mutta saanut tilalle verrattoman kattauksen ainutlaatuisia päivämatkakohteita. Kuntakeskuksesta ja kylistä löytyy idyllisiä kahviloita, suoramyyntitiloja ja omaleimaisia palveluita, jollaisilla harva paikkakunta voi ylpeillä.

Iloinen mielen ostosraitti ei tarkoita keskustan pelkästään kauppakatuja, vaan käsite pitää sisällään sen laajan verkoston, jonka palveluista Pälkäneellä saadaan nauttia.

Kesänavauksen liitelehdessä tyytyväiset asiakkaat kiteyttävät hienolla tavalla sen, miten iloisen mielen ostosraitti eroaa hypermarketeista ja kauppakeskuksista. Asiansa ja asiakkaansa tuntevat yrittäjät tekevät arkemme helpoksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?