Jätehuolto: Kiinteistökohtaisen keräyksen raja kummastuttaa Harhalassa ja Pakkalassa

Aluejätepisteitä puretaan tällä viikolla

Pirkanmaan Jätehuolto kerää lakkautettavien aluejätepisteiden astioita tällä viikolla pois. Sydän-Hämeessä isoin harvennus tapahtuu Luopioisissa, jonka poistuu viisi aluekeräyspistettä. Lisäksi Aitoon, Pakkalan ja Harhalan suunnan asukkaat ovat hankkineet omia jäteastioita.

Pakkalan ja Harhalan suunnan muutokset ovat poikineet jonkin verran kyselyitä jätehuoltoon. Ihmisiä on kummastuttanut, kun naapuri voi jatkaa aluejätepisteen käyttöä, vaikka toinen joutuu hankkimaan kiinteistökohtaisen astian.

– Johonkin raja aina osuu. Me olemme olleet enemmän yllättyneitä siitä, kun jotkut keräysalueen ulkopuolelle jääneet kiinteistöt ovat kyselleet, voivatko hekin hankkia oman astian, vaikkeivät ole saaneet kirjettä, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n aluepäällikkö Tero Haapala kertoo.

Jäteyhtiö ilmoitti keväällä kirjeitse noin 3000 pirkanmaalaiselle kiinteistökohtaisen keräysalueen laajentumisesta. Näillä alueilla asukkaiden oli hankittava omat jäteastiat toukokuun alkuun mennessä. Kuun lopussa alueilta puretaan aluejätepisteitä pois. Luopioisten viiden jätepisteen lisäksi Sydän-Hämeessä poistuvat Aitoon, Pakkalan ja Harhalan aluejätepisteet.

 

Kulmatien roskikset lähtevät tällä viikolla

Pälkäneellä muutaman sadan asukkaan on hankittava kiinteistökohtainen astia. Heistä suurin osa asustaa Luopioisten suunnalla, jossa aluejätepisteitä on runsaasti.

Keräysaluetta laajennettiin myös Harhalassa. Siellä Kulmatien jätepiste poistuu tämän viikon aikana. Lahdentielle näkyvä piste on kuulunut ongelmakohteisiin: se kerää paljon rojua, joka ei jätepisteeseen kuulu.

– Mökkiläisille ja haja-asutusalueiden asukkaille jää edelleen jätepisteet muun muassa Arajärventien varteen. Äimäläntien varressa on kaksikin pistettä ja Laitikkalassa useampi, Tero Haapala kertoo.

Mökkikaudella jätehuoltoa parannetaan entistä tiheämmillä tyhjennysväleillä. Toukokuun alusta alkaen mökkiläisten paljon käyttämien aluejätepisteiden roskikset on tyhjennetty kolmesti viikossa. Muun muassa Luopioisten ja Puutikkalan jätepisteet kuuluvat roskisautojen lauantailenkkeihin.

Kotitalousjätteiden lisäksi muutakin roskaa keräävä Kulmatien aluejätepiste lakkaa pian olemasta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?