Lakkiaiset edessä: Lukion jälkeen toiveissa ura musiikin parissa

Oman kylän lukio oli loistovalinta

Pälkäneen lukiosta valmistuu tänä keväänä kaikkiaan 18 uutta ylioppilasta, heidän joukossaan myös Aksel ja Patrik Kiviniemi. Kaksoset juhlivat lakkiaisiaan lauantaina perinteisin menoin sukulaisten ja kavereidensa kanssa.

Aksel ja Patrik Kiviniemi eivät ole katuneet päivääkään, että jäivät oman kotikylän lukioon. Musiikillisesti lahjakkaat nuoret miehet pohtivat yläkoulun jälkeen opiskelua myös Tampereella.

– Pälkäneen lukio oli lopulta meille loistoratkaisu. Tampereella koulupäivään olisi kulunut helposti koko päivä, ylioppilaslakit lauantaina käsiinsä saavat kaksoset tuumivat yhdessä.

Lukioaika yllätti nuoret miehet siinäkin mielessä, että se oli paljon muutakin kuin pelkkää opiskelua ja arkista aherrusta.

– Oppilaskunta järjesti kolmen lukiovuoden aikana paljon kaikenlaisia tapahtumia ja aktiviteettia, Aksel miettii.

– Lukiovuosista jää todella hyvät muistot, Patrik lisää.

Aksel ja Patrik kirjoittivat ylioppilaskirjoituksissa samat aineet eli yhteiskuntaopin, maantiedon, äidinkielen, englannin ja lyhyen matematiikan. Kirjoitukset sujuivat molemmilta odotuksien mukaan.

– Keskitasoisesti siis, Patrik tarkentaa.

Pälkäneen lukiosta valmistuu lauantaina yhteensä 18 uutta ylioppilasta. Rehtori Mirva Hirmukallio on melko tyytyväinen siihen, miten ylioppilaskirjoitukset Pälkäneen lukiossa tänä keväänä sujuivat.

– Joukossa ei ollut huipputuloksia, mutta kokonaisuutena kevään kirjoitukset sujuivat suurin piirtein samantasoisesti kuin yleensäkin, Hirmukallio kertoo.

Edessä armeija ja sotilassoittokunta

Kiviniemet toivovat pääsevänsä opiskelemaan musiikkia lukion jälkeen. Patrikin pääinstrumentit ovat lyömäsoittimet ja piano, ja Akselin puolestaan pasuuna ja baritonitorvi. Patrik on hakenut Tampereen ammattikorkeakouluun musiikkipedagogin linjalle ja Aksel Sibelius-Akatemiaan Helsinkiin.

– Joka tapauksessa lähitulevaisuus on musiikkipainotteinen, sillä meidät hyväksyttiin sotilassoittajiksi Parolaan. Varusmiespalvelus alkaa tammikuussa, Aksel mainitsee.

Lauantain ylioppilasjuhlien jälkeen kesälle on tiedossa – mitäpä muutakaan kuin – musiikkia.

– Suuntaamme puhallinorkesterilla matkalle Unkariin kesäloman alussa ja juhannuksen jälkeen musiikkileirille Teiskoon. Kuulumme myös nelihenkiseen Pohjalahti Boys -nimiseen orkesteriin, ja tällä kokoonpanolla konsertoimme muutaman kerran kesän loppupuolella, veljekset kertovat.

 

 

 

Kommentit (8)

 1. Huono suoritushan tämä on Pälkäneen lukio

  Sijoitus on pudonnut sadalla kaikissa lukiovertailuissa ja Pälkäneen lukio on viimeisten joukossa.
  Miten rehtori voi todeta: ” kevään kirjoitukset sujuivat suurin piirtein samantasoisesti kuin yleensäkin”?
  Miksi ei voi myöntää etä kriisi on päällä?
  Maine menee koko kunnalta..

 2. vs. rehtori

  Eikös Himukallio tiedä lähinnä yläasteen jutuista? Pitäisi varmaan valita joku oikeasti lukiota kehittävä ihminen johtoon.. Koskenvesallahan on varmaan hyvin aikaa ja ideoita. Ja eikös koko lukion ”kehittäminen” kohti valtakunnan pohjaa ole Eskon aloite?

 3. Onnea!

  Onnittelut Herrat Kiviniemet ylioppilaaksi valmistumisen johdosta ja onnea tulevaisuuteen! Hienoa, että uskallatte omalla nimellä ja kuvalla kehua Pälkäneen lukiota, toisin kuin nämä kaksi umpinegatiivista kommentoijaa.

 4. Realismiako

  Kun eivät Kiviniemet tiedä paremmasta, niin pakko kehua omaa opinahjoa. Herää kyllä kysymys, että kuinka hienoihin suorituksiin nämäkin herrat olisivat kyenneet esimerkiksi Kangasalan lukion opetuksella?

 5. Nimetön

  Miksi sitä Pälkäneen lukiota pitäisi kehua, kun rehtori kertoo ettei sieltä kukaan kirjoittanut huipputuloksia ? Ei edes englannin kielestä, jonka kirjoittamisessa lukio oli tänä vuonna pohjasakkaa.

 6. Onnea!

  Kiviniemet kertoivat OMAN näkemyksensä. HE ovat saavuttaneet jotain, HE valmistuvat lauantaina ylioppilaaksi, HEIDÄN mielestään Pälkäneen lukio oli loistovalinta. HE suunnittelevat optimistisesti tulevaisuuttaan. Joten voisitteko te harrastukseksenne Pälkäneen lukiota parjaavat olla edes yhden artikkelin ajan hiljaa? Kommentoikaa vaikka sitten kun uutinen nimenomaan keskittyy spekuloimaan Pälkäneen lukion tilaa, mutta antakaa kahden nuoren iloita rauhassa saavutuksestaan. Ja jos on paha mieli ja pitää päästä purnaamaan, niin mitäs jos otatte kuulkaa yhteyttä suoraan asianosaisiin…

 7. Onnea Kivinimille mutta ei lukiolle

  Olen samaa mieltä, opiskelijat ovat työnsä (jotkut heistä) tehneet. Ainakin nämä.
  Mutta miksi Pälkäneen lukio todella on näin huono? Miksi viimeinen sija englannin kielessä? Voisiko joku tähän kommentoida?

 8. päätöksiä päättäjät

  Miksi tätä samaa keskustelua tarvii joutua seuraamaan vuodesta toiseen? Eikö meidän kylässä ole päättäjillä tarpeeksi miestä lopettamaan suuria satsauksia vaativaa surketasoista lukiota? Onneksi valtiovalta tulee väliin: uuden hallituksen koulusäästöissä ei Pälkäneen lukiolle ole enää paikkaa auringossa ellei päättäjät kaada lisää rahaa luokattomaan kouluun?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?