Neljä kohdetta sai museoviraston rahaa

Anja Tyrväinen pääsee kunnostamaan museoviraston tuella Köyrin pirttiä, jonka hän osti seurakunnalta.

Kolme pälkäneläiskohdetta ja yksi Kangasalan kohde saivat museoviraston entistämisavustusta. Sydän-Hämeen isoin avustus meni Vanhankirkon suojeluyhdistykselle. Museovirasto rahoittaa 30 000 eurolla rauniokirkon länsipäädyn muurin sisäpuolen konservointia.

Kangasalla valtion varoin kunnostetaan rakennussuojelulailla suojeltu rakennus. Annu Markkulan omistaman rakennuksen vesikaton, ikkunoiden ja ulko-ovien kunnostamiseen myönnettiin 23 000 euroa.

Museoviraston 10 000 euron avustuksen turvin päästään korjaamaan myös Maijansaaressa sijaitsevan vanhan uittovajan kattoa ja perustuksia sekä veneluiskaa. Sappeen edustalla Pälkäneveden Jouttesselällä sijaitsevassa museokohteessa on myös uittoon liittyvää rekvisiittaa ja kalustoa, muun muassa ajoankkureita ja veneitä.

Janne Simenius on vaalinut mökkisaareensa liittyvää uittoperinnettä.

– Olin itse töissä Nokian paperitehtaalla, johon täältä uitettiin 1900-luvun alusta alkaen puuta. Uittovaja rakennettiin 1950-luvun alussa, Simenius kertoo.

Lisäksi Anja Tyrväinen sai Vuolijoella sijaitsevan Kyörin pirtin perustus- ja hirsivaurioiden korjaamiseen 3000 euron avustuksen. Kaikkiaan jaettiin reilut 1,5 miljoonaa euroa 209 kohteeseen eri puolilla maata.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?