Kasvojenkohotus: Ehostunut Luopioisten kirkonkylän uimaranta saa kesäksi kioskin

Kahvia, olkaa hyvä

Kioski rannalla. Paula Suksia tarjoaa kahvit idean rantakioskista saaneelle Joshua Hailille.

Luopioisten kirkonkylän uimarannalla ei jää kesällä nälkäiseksi, sillä rantaan avataan juhannuksen jälkeen kioski. Leipomo & Kahvihuone Paulan etäpisteenä toimivasta asuntovaunusta saa kesän ajan ainakin kahvia, munkkeja, limonadia, karkkia ja pikkusuolaista.

– Leipomotuotteet tehdään Pytingin kahvilassa, josta ne kiikutetaan uunituoreina kioskivaunuun. Jos rannalle siirrettävään asuntovaunuun saadaan pakastin, niin valikoimiin tulee myös kahvilamme toisen yrittäjän eli Mäkelän Elinan tekemää herkullista jäätelöä. Tarjontaa kehitellään läpi kesän asiakkailta tulevien toiveiden mukaan, yrittäjä Paula Suksia Leipomo & Kahvihuone Paulasta lupaa.

Keski-Suomesta Luopioisiin muuttanut kioskivaunu kokee vielä ennen juhannusta perusteellisen ehostuksen. Yhden ikkunan paikalle asennetaan katos, ja ikkuna toimii luontevana palveluluukkuna. Hersyvän vaaleanpunaisen maalipinnan vaunu on jo saanut kylkiinsä.

– Maalisävyt oli helppo valita: niiden nimet olivat nimittäin leivos ja karkki, maalaamisesta yhdessä miehensä kanssa huolehtinut Suksia naurahtaa.

Idean kioskin saamisesta rannalle sai Joshua Haili Luopioisten Yrittäjien kokouksessa viime syksynä.

– Rimpun alueelle on jo pidempään kaivattu tämänkaltaista palvelua. Jostain idea vain syntyi ja se otti nopeasti tulta alleen, Haili kertoo.

Osa Nuorisotyöprojektia

Päivittäin kello 11–16 avoinna oleva kioski työllistää Pälkäneen 4 H-yhdistyksen kautta kaksi paikallista nuorta. Nuorten työllistäminen on osa Pälkäneen Nuorisotyöprojektia, jonka avulla paikalliset nuoret pääsevät työskentelemään parin tai muutaman viikon pituisia jaksoja eri tahoilla, pääasiassa vanhustyössä. Projektia rahoittavat Luopioisten säästöpankkisäätiö ja Pälkäneen sekä Luopioisten Lions Clubit. Pääorganisaattorina toimii Aito Säästöpankin pankinjohtaja Sanna Lahtinen. Myös Luopioisten Osuuspankki tukee nuorten työllistämistä nyt aloitettavassa rantakioskitoiminnassa.

Kioskin kesätyöntekijät ovat vielä haussa, ja toiminnanjohtaja Heidi Kiiltomäki vinkkaakin, että kiinnostuneiden kannattaa olla häneen rohkeasti yhteydessä.

– Kaikkia Nuorisotyöprojektin työpaikkoja voivat hakea pälkäneläiset 15 vuotta täyttäneet nuoret, Kiiltomäki tarkentaa.

Kioskina palveleva asuntovaunu palvelee kirkonkylän uimarannalla juhannuksesta alkaen päivittäin kello 11–16.

Ranta uudistuu

Kirkonkylän uimaranta on ehostanut tänä keväänä muutenkin kasvojaan, sillä sen läheisyydestä on raivattu paljon puustoa. Näkymä Kukkian Rihanselälle on aiempaa huomattavasti avoimempi.

– Ranta on nyt aivan erinäköinen kuin ennen, Seppo Kääriäinen Luopioisten Yrittäjistä kehuu.

Kioskin vieressä on tänä kesänä myös mahdollisuus syödä istualteen, sillä paikallinen Lions-klubi on toimittanut rantaan suuren ja tukevan pöydän penkkeineen.

– Nyt enää toivotaan, että kesästä tulee aurinkoinen ja lämmin, Joshua Haili heittää ilmoille toiveen sopivista rantakeleistä.

 

 

 

Rantakeskus sai laiturinsa

Erkki Toivari ja Seppo Kääriäinen testaavat uutta vierasvenelaituria. Voi kuinka häikäisee uusi laituri ja aurinko!

Kukkian veneilijöiden ja Luopioisten Yrittäjien harras toive toteutui viime viikon tiistaina, kun vierasvenelaituri nostettiin paikoilleen Talasniemeen uimarannan puoleiselle sivulle. Luopioisten Yrittäjien puuhamiehet Erkki Toivari ja Seppo Kääriäinen hyrisivät tyytyväisyyttään ihastellessaan uutta laituria.

Pälkäneen teknisen toimen toteuttamaa vierasvenelaiturihanketta voidaan pitää konkreettisena aloituksena yhteistyölle, jota Pälkäneen kunnan ja sen kesäasukkaiden välille on viritelty.

Kymmenen veneen laituri on tarkoitettu vain tilapäiseen pysäköintiin. Vakituisia venepaikkoja ei vuokrata, eikä parkkimaksuja peritä. Veneilijöiden tulee ottaa huomioon läheinen uimaranta. Laituriin saavuttaessa ja siitä lähdettäessä on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta.

Timo Ailio

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?