Jättinäyttely huipentaa kesän

Suuri Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely järjestetään Aitoossa elokuun lopussa.

Kukkian Kädentaitajien osastolla pääsi vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä seuraamaan lasihelmien valmistusta.

Pälkäneen kesä huipennetaan tänä vuonna poikkeuksellisella spektaakkelilla, kun Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttely järjestetään kuuden vuoden tauon jälkeen Aitoossa.

Näyttely kokoaa 29.–30. elokuuta Honkalan sisälavoille, ulkoalueille ja pihatelttoihin 150–200 paikallista yritystä, yhdistystä, kylää ja muuta toimintaryhmää. Elämykselliset osastot esittelevät pirkanmaalaisen pikkujättiläisen: Pälkäneeltä löytyvä palveluvarustus sekä tapahtuma- ja harrastuskirjo on vajaan 7000 asukkaan paikkakunnalle poikkeuksellinen.

Suurnäyttely järjestetään toista kertaa yhdistyneen Pälkäneen aikana. Pälkäneen ja Luopioisten ensimmäinen yhteisnäyttely keräsi kuusi vuotta sitten Honkalaan 130 näytteilleasettajaa ja nelisen tuhatta messuvierasta. Silloisen näyttelyn avasi ministeri Mari Kiviniemi.

Edellinen näyttely pidettiin loma-aikaan, jotta mökkiläisetkin pääsisivät tapahtumaan mukaan. Nyt näyttely on siirretty mökkikauden päättävään venetsialaisviikonloppuun, sillä kesäasukkaat viihtyvät rannoilla entistä pidempään ja palaavat Pälkäneelle loppukesän viikonloppuisin.

Suunnitteluvaiheessa päävastuun järjestelyistä on kantanut Luopioisten Yrittäjät ry, ennen kaikkea toiminnanjohtaja Seppo Kääriäinen ja messusihteeri Pia Rämö. Lisäksi järjestelyihin osallistuvat kunta, Pälkäneen Yrittäjät ja tuottajat. Sydän-Hämeen Lehti julkaisee näyttelyn alla messulehden, joka toimii samalla tapahtuman käsiohjelmana.

– Näytteilleasettajat ryhmitellään uudenlaisten, innovatiivisten, teemojen ympärille. Esille tuodaan niin pälkäneläiset huipputuotteita valmistavat yritykset kuin sellaiset korkean teknologian yritykset, jotka eivät näy katukuvassa, Seppo Kääriäinen kertoo.

Myös asuminen, kyläpalvelut ja kyläraitit, esimerkiksi ”Iloisen mielen ostosraitti”, saavat näyttelystä tilaa.

– Pälkäneläinen lähiruoka on luonnollisesti hyvin esillä samoin kuin hyvinvointipalvelut, joihin tässä yhteydessä liitetään myös matkailupalvelut. Pälkäneen monipuolisen yhdistyselämän esittelyä varten luodaan teema ’Pälkäneen kolmas sektori’, Kääriäinen suunnittelee.

Näyttely on kävijöille maksuton. Yhdistyksille näyttelyosaston hinta on 60 euroa ja yrityksille 120 euroa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7. elokuuta.

Jonas Helin esitteli maalaus- tapetointi- ja laatoitustöitä vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä.

Päivi Rönni esitteli Villa Hepolahtea vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä.

Printscorpio oli vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä esillä lukemattomilla osastoilla, sillä se painoi yrityksille ja yhdistyksille mainoslakanoita.

K-kauppias Mikko Salmia päivysti Pälkäneen Yrittäjien infopisteessä vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä.

Haltian hirvimiesten ja Riistanhaltioiden osastolla oli ruuhkaa vuoden 2009 Pälkäne palvelee ja tuottaa -näyttelyssä. Teuvo Rulja (oikealla) oli koonnut osastolle tunnistettavaksi täytettyjä eläimiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?