Miltä kuulostaisi grillirobotti?

Robottitarjonta suomalaisissa kodinkoneliikkeissä lisääntyy vauhdilla. Robotit ovat perinteisesti keskittyneet kodinhoitoon ja kodin pikkuaskareisiin. Esimerkiksi robottipölynimurit ovat olleet suosittuja jo pidemmän aikaa. Robotit yleistyvät kuitenkin myös ulkotöissä. Tänä kesänä ne ryömivät ensimmäistä kertaa grilleihin, sillä markkinoille on tullut grillinpuhdistusrobotti, joka sopii useimpiin grilleihin.

Kämmenenkokoinen Grillbot-robotti toimii nappia painamalla ja puhdistaa kaasu-, hiili- ja sähkögrillit automaattisesti alle puolessa tunnissa. Grillaajan ei tarvitse odotella grillin jäähtymistä, sillä robotti kestää kuumuutta, jopa 120 asteen lämpötilan. Robotin puhdistusharjat voi pestä astianpesukoneessa puhdistuksen jälkeen.

Tällä hetkellä yleisin ulkona käytettävä kotirobotti on robottiruohonleikkuri. Se on hyvin hiljainen verrattuna polttomoottorikäyttöiseen ruohonleikkuriin. Leikkuualue rajataan robotin mukana tulevilla langoilla, jotta robotti ei eksy omalta tontilta.

 

 

Vinkit perinteiseen grillin puhdistukseen:

– Ennen kaasugrillin käyttöönottoa tarkista kaasuletku ja sen liitokset, ettei niissä ole halkeamia. Kaasuletkun kunnon voi selvittää esimerkiksi siten, että sivelee saippuavettä letkuun ja varmistaa, ettei pintaan tule kuplia. Letku pitäisi vaihtaa parin vuoden välein ja tarkistaa säännöllisesti. Kaasugrillin polttimet ja brikettigrillin pohja on hyvä puhdistaa, kun grilli on viileä.

– Puhdista grilli lämpimänä. Lika irtoaa helpommin, kun grilli on lämmin.

– Puhdista grilli jokaisen käyttökerran jälkeen. Muista putsata myös grillausvälineet, kuten lastat ja pihdit.

– Grilliharjalla lika irtoaa paremmin. Jos sinulla on vanhempi grilli, jossa on valurautaritilät, älä käytä teräsharjaa, vaan siihen sopivaa harjaa. Voit käyttää myös grillaukseen sopivia puhdistusaineita puhdistamista helpottamaan.

– Jos sinulla on vanhempi grilli, jossa on valurautaritilät, öljyä ritilät ennen ja jälkeen grillauksen. Öljyn avulla ruoka irtoaa paremmin ritilästä.

– Säilytä grilli peitteen alla myös kesällä. Grillin ulkopinnan voi puhdistaa liinalla, mutta jos käytät peitettä, pinta pysyy pidempään siistinä ja grilliin ei pääse esimerkiksi siitepölyä tai muita epäpuhtauksia.

– Vaihda rasvankeräysastia. Rasvankeräysastia on hyödyllinen, sillä sen avulla vältät sotkemasta grilliäsi ja voit kerätä talteen grilliruoasta tippuvan rasvan. Muista vaihtaa astia kuitenkin tarpeeksi usein.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?