”Juhannuksena koet veden tavallistakin kosteammaksi…”

Sydän-Hämeen Lehden luottoastronomi Plutonius Tähtinen pyyhkäisi pölyt kristallipallostaan ja huuhtaisi sen varmuuden vuoksi vielä sadevedellä oikein kirkkaaksi. Tähtinen katsahti, mitä kesä ja juhannus tuovat tullessaan eri tähtimerkeille Pälkäneen ja Kangasalan suunnalla.

 

Plutonius Tähtinen pyrkii horoskoopeissaan näkemään myös mökkiläisten tulevaisuuteen.

Oinas 21.3.–19.4.

Kesän alku on ollut sinulle tänä vuonna hieman raskasta aikaa, mutta periksi antamattomalla luonteellasi raivaat tiesi kohti iloisempaa loppukesää. Varo kuitenkin jyräämästä muita allesi, sillä se kostautuu takuuvarmasti, viimeistään syksyllä. Oinaiden kannattaa tänä kesänä ottaa kaikki irti rantaelämästä ja nauttia auringosta. Muista myös liikkua tarpeeksi. Varo kuitenkin, ettei herkkä nahkasi pala auringossa!

 

Härkä 20.4.–20.5.

Kesässäsi on kaksi isompaa haastetta: himosi grilliruokaan ja epäluuloisuus kumppaniasi kohtaan. Liiallinen grillaus ja epäterveellisen grilliruoan ylenpalttinen syöminen eivät tee hyvää kesäkropallesi, ja tämä saattaa ikävällä tavalla näkyä jo heinäkuussa. Jätä makkarat väliin ja opettele grillaamaan terveellisempiä ja kevyempiä kasviksia: tomaatteja, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja maissia.

Olet luonteeltasi helposti omistushaluinen, eikä tämä tee hyvää parisuhteellesi etenkään kesälomalla. Kumppanisi saattaa haluta kulkea välillä omilla poluillaan, ja sinun tulee tämä hänelle sallia. Opettele luottamaan, se kannattaa.

 

Kaksonen 21.5.–21.6.

Lähteäkö vai eikö lähteä? Siinäpä kysymys, joka kiusaa sinua tänä kesänä myös juhannuksen jälkeen. Olet saanut varsin hyvin selätettyä impulsiivisen puolesi, joka on aiemmin voinut saattaa sinut epämukaviin tilanteisiin. Sen seurauksena olet kuitenkin ajautumassa Neitsyen seuraksi liiallisen pohdinnan tielle. Seurasi on haluttua niin sukulaisten kuin ystävienkin keskuudessa, mutta ennen mukaan lähtemistä mietit asiaa aina niin monelta eri kantilta, että tuskastutat paitsi itsesi myös lähipiirisi.

Helpota elämääsi kolmossäännöllä: tee nopea päätös fiilispohjalta joka kolmannella kerralla – ja muilla kerroilla kysy tarvittaessa neuvoa siltä, jonka numero tulee kännykän yhteystiedoissa vastaan kolmantena.

 

Rapu 22.6.–22.7.

Keskikesällä eletään juuri sinun vuodenaikaasi! Nauti siis kesästä täysin siemauksin. Arjen pikku huolet ratkeavat nyt kuin itsestään. Tiellesi osuu myös isompia vastoinkäymisiä, mutta selviydyt niistä sinnikkyydelläsi. Voimasi piileekin juuri siinä, että näet mahdollisuuksia silloinkin kun muut eivät parhaalla tahdollaankaan niitä enää näe. Juhannuksena saat nauttia suuresta rakkaudesta – sen valtava voima pääsee yllättämään sinut totaalisesti.

 

Leijona 23.7.–22.8.

Kesä on sinun aikaasi! Olet tottunut paistattelemaan auringossa ja valokeilassa, eikä tämäkään kesä tee tästä poikkeusta. Saatkin ansaitsemaasi huomiota terassin leijonakuninkaana/-kuningattarena, sillä osaat tuoda iloa ja hyvää tuulta mukanasi kaikkialle minne menetkin.

Jos luonteellesi epätyypillisesti tunnet olosi tyhjäksi, ei ole helppoa kenelläkään lähelläsi olevalla. Piilonarsistina purat liiankin taitavasti huonon olosi toisiin, ja saat kaikkien päivän pilalle. Kiinnitä huomiota tähän – jos päiväsi ei tahdo lähteä kunnolla käyntiin, tee jotain, mikä takuuvarmasti saa sinut hyvälle tuulelle. Näin teet palveluksen kaikille.

 

Neitsyt 23.8.–22.9.

Kesä on sinulle tänä vuonna poikkeuksellisen hankalaa aikaa. Isoin odotuksin rakennetut kesäsuunnitelmat pettävät syystä tai toisesta yksi toisensa jälkeen, ja sääkään ei auringonnälkäistä Neitsyttä isommin lämmitä. Kaikki tämä ei todellakaan tee pelkästään hyvää ajatellen taipumustasi ylenpalttiseen murehtimiseen. Ongelmat uhkaavat paisua lomalla, jolloin sinulla on entistä enemmän aikaa ”mietiskellä asioita omaalle kohaalle”. Älä siis jää nysväämään, vaan pysy aktiivisena vaikka väkisin – säästyt monelta murheelta.

Joka pilvellä on kuitenkin kultareunuksensa: sade pitää puutarhan vehreänä, eikä sinun tarvitse stressata koko kesää nurmikon ja pensaiden kastelusta. Samalla pienenee myös reipasotteiseen grillaamiseesi liittyvä palovaara, joka kuivalla kelillä on turhan runsaan sytytysnesteen käytön myötä hyvinkin todellinen.

 

Vaaka 23.9.–22.10.

Tasapainoilemaan tottuneena luonteena selviät kesällä tiellesi osuvista tunnemyrskyistä lopulta voittajana. Muista tämä, kun hankaluudet tuntuvat olevan suurimmillaan! Vaakojen kesään mahtuu vaikeuksien lisäksi myös kosolti aurinkoa. Elokuussa kannattaa olla tarkkana, sillä silloin tapahtuu jotakin yllättävää. Yllättävä tapahtuma kääntyy lopulta voitoksesi. Uskalla haaveilla, sillä kesällä haaveet käyvät todennäköisimmin toteen.

 

Skorpioni 23.10.–21.11.

Synnynnäinen draamakuningattaruutesi ei pysy piilossa kesälläkään, vaan tunnut ajautuvan kuin itsestään keskelle salaliittoja ja erinäisiä vilunkeja. Tästä voit syyttää vain itseäsi: et voi olla epäilemättä toisia vaan pidät läheisiäsi salaisesti vihollisinasi.

Kesäsi pelastaa sisäinen seksipetosi: käytät eroottista voimaasi häikäilemättä hyväksesi, ja saat osaksesi suorastaan palvovaa rakkautta ja omistautumista. Sinun täytyy olla armollinen (satunnaista?) kumppaniasi kohtaan, sillä hän ei osaa aavistaa taipumustasi nopeaan kyllästymiseen.

Kesän loppua kohden olosi alkaa tulla paremmaksi. Tämä näkyy säteilevänä itsevarmuutena ja rakastettavana rehellisyytenä.

 

Jousimies 22.11.–21.12.

Talven aikana tehty työ kantaa hedelmää tänä kesänä ja antaa palkitsevan muistutuksen siitä, miten hienoihin tuloksiin pääsemiseen vaaditaan aina paneutumista ja yritystä. Samalla onnistuminen voimaannuttaa sinua ja saa monella saralla yrittämään entistä kovemmin. Tuskin olisit itsekään uskonut, mihin kylmän vuodenajan aikana tehty päätöksesi lopulta voi johtaa?

Juhannuksella on tarjota sinulle kaksi eri ääripäätä. Keskikesän juhla voi olla huikea kokemus, yksi viime vuosien kohokohdista, tai karvas pettymys, jonka haluaisit unohtaa mahdollisimman nopeasti. Positiivinen vireesi ennakoi ensin mainittua. Muista kuitenkin, että aina kaikki ei ole omissa käsissäsi.

 

Kauris 22.12.–19.1.

Mielesi kuohahtaa juhannuksen aikoihin, kun käräytät läheisesi totaalisesta laiskottelusta. Tunteesi ovat oikeutettuja, mutta muista, että kesä on kaikille myös loma-aikaa. Sinun tulisikin tänä kesänä keskittyä erityisesti siihen, että osaat tarvittaessa myös rentoutua ja nauttia elämästä. Tielläsi näkyy kesän aikana lukuisia uusia mahdollisuuksia. Tartu rohkeasti tilaisuuksiin ja käytä ne viisaasti!

 

Vesimies 20.1.–18.2.

Kesällä korostuu vapaudenhalusi ja sisäinen tarpeesi kulkea omia polkujasi. Niinpä kesästäsi on tulossa juuri sellainen, kuin itse haluat: koluat juhlia ja festivaaleja, heittäydyt uusiin kokemuksiin, tutustut uusiin ihmisiin, eli sanalla sanoen kesäsi on täydellinen. Onnellisuus tuntuu jostain syystä kuitenkin lipsuvan käsistäsi, vaikka kaikki onkin pinnallisesti hyvin: olet helposti tietoinen omasta erilaisuudestasi, ja tämä pitää sinut turhan helposti varautuneena toisia kohtaan.

Sinun onkin vaikea löytää todellista sielunkumppania, jonka kanssa koet voivasi olla turvallisesti oma kapinallinen itsesi.

 

Kalat 19.2.–20.3.

Olet välillä liiankin rehti ja sinisilmäinen, etkä aina näe ihmisten todellisia tarkoitusperiä. Se ei ole kuitenkaan mikään miinus – vaan etenkin vastakkaista sukupuolta kiehtova luonteenpiirre. Planeetat ovat muutoinkin siinä asennossa, että herätät suurempaa kiinnostusta kuin arvaatkaan. Ole rohkea ja reagoi jollakin tavalla muiden aloitteisiin silmien ummistamisen sijaan. Vaikka et syöttiin koskaan lopulta tarttuisikaan, tekee vuorovaikutustilanteiden harjoittelu hyvää itsetunnollesi ja saat hykerryttäviä muistoja pitkän talven varalle.

Lukemalla koet mitä todennäköisimmin mieltäsi avartavan oivalluksen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?