Rattijuoppo joka päivälle

Juhannuksen aika näkyi rattijuopumustilastoissa Kangasalla. Juhannusaattona Mäkirinteentiellä poliisin puhallusratsiaan ajoi aamupäivällä henkilöauto, jonka hieman alle viisikymmentävuotias kuljettaja puhalsi yli 1,4 promillea. Kuski määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella poliisilla piti muutenkin kiirettä juhannuksena: perjantaiaamun ja lauantaiaamun välisenä aikana poliisi kirjasi yli 700 tehtävää, jotka liittyivät pitkälti liikenteeseen, häiriökäyttäytymiseen ja kotihälytyksiin.

Lauantaina puolenpäivän jälkeen Kuohuntiellä pidetyssä puhallusratsiassa paikkakuntalainen hieman yli 30-vuotias mies puhalsi alkometriin lukemiksi 0,27 milligrammaa litrassa, ja saman tuloksen tarjosi myös Kangasalan poliisiasemalla suoritettu tarkkuusalkometrikoe. Seurauksena oli väliaikainen ajokielto ja ajokortin menetys.

Sunnuntain puolella hieman puolenyön jälkeen hätäkeskus ilmoitti mahdollisesta rattijuoposta valtatie yhdeksällä. Kuski oli matkalla Oriveden suunnasta Tampereelle päin. Partio yhytti kyseisen auton Ruutanan Shellin kohdalla, jossa parikymppinen mies puhalsi 0,48 milligrammaa litrassa eli vajaan promillen lukemat. Hänetkin määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja ajokortti napattiin talteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?