Eläinnäyttely jatkaa Luopioisten taidekesää

Sini Partasen teos ”Lyyli”.

Luopioisten taidekesä 2015 jatkuu vaihtuvin näyttelyin. Jyvämakasiinissa on esillä Tiina Poutasen ja Petri Pykäläisen näyttely Eskapismin säännöt. Tulevana torstaina avautuu Navettakalleriassa neljän taiteilijan yhteinen Eläinnäyttely. Kallerian aulassa avautuu samaan aikaan yhdysvaltalaisen Dotti Cichonin näyttely, jolla on pitkä ja monimerkityksellinen nimi: The Wabi-Sabi Aesthetic: Imperfection and Asymmetry from Nature.

Luonnon epätäydellisyyttä ja epäsymmetriaa kuvaava näyttely täydentää tematiikallaan eläinaiheisia teoksia. Eläinnäyttelyn taiteilijat ovat Niina Keltamäki, Anna Häyrynen, Sini Partanen ja Eila Pajula.

Teemana ovat eläimet ja kukin kuvaa niitä omalla tavallaan. Niina Keltamäki asuu Koskenkorvalla ja on ammatiltaan tekstiiliartesaani. Hän tekee itse paperia erilaisista materiaaleista, kuten ruohosta ja  puumurskasta. Paperien sidosliiman hän valmistaa käsityöläisluonteelleen ominaisesti itse keittämällä. Töissä on mukana usein kettu tai kissa. Niina Keltamäkeä  kiinnostaa erityisesti uusien tekniikoiden oppiminen ja niiden soveltaminen omiin töihinsä.

 

Nuorten taiteilijoiden esiinmarssi

Anna Häyrynen on ruoveteläinen graafikko, joka on suorittanut opintonsa Tallinnan Taideakatemiassa. Hän on kahden pienen pojan äiti ja työskentelee tällä hetkellä osa-aikaisesti taiteen parissa. Anna Häyrynen on ikuinen heppatyttö, joten hänellä on laaja kokoelma hevosaiheisia töitä.

Sini Partanen puolestaan on nuori, lahjakas kuvantekijä Virroilta. Hän on itseoppinut ja Eläinnäyttelyn valmistalu on tuonut intoa ja puhtia hänen harrastukseensa, joka ehkä jonain päivänä muuttuu ammatiksi. Hänenkin työnsä ovat aina olleet pääasiassa eläinaiheisia.

Näyttelyidean äiti Eila Pajula kertoo, että on joutunut arjen vaatimusten toteuttamiseksi koko ajan tekemään päivätyönä muita hommia ja kuvataidepuoli on vapaahetkien asia.  Hän toimii Tampereella seurakunnalla vahtimestarina. Eila Pajulan koulutus on käsi- ja taideteollisen tekstiilipuolelta sekä puutarha-alalta. Pajula haaveilee taiteen tekemisestä päätoimisesti.

 

Luopioisten taidekesä 2015

Mikkolan  Navetta ja Muodonmuutoksia ry

Avoinna ti–la klo 10-15. Vapaa pääsy.

Mikkolan Navetan pihapiiri, Keskitie 4, Luopioinen, Pälkäne

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?