Kisaranta: Festarilavalle nousee huippusoittajia muun muassa Australiasta ja Ruotsista

Rockabillyn erikoismies pitää kiinni laadusta

Iikku Riepponen soittaa itsekin vakituisesti kolmessa vanhaan rock and rolliin keskittyneessä bändissä. Keikkaa on tehty Amerikan-mantereella saakka.

Kangasalan Kisarannassa polkaistaan rock and rolliksi jo neljäntenä peräkkäisenä heinäkuuna, kun Racecoast Rockin’ Fest -tapahtuma valtaa idyllisen lavamiljöön ensi lauantaina.

Rockabillya, rhythm and bluesia, countrya. Kaikkea tätä mahtuu mukaan, kun musa alkaa soida kello 13, ensin levyltä ja myöhemmin iltapäivällä livenä. Aamuyölle asti mennään, ja varmaa on, että tukka on hyvin. Paikalla on nimittäin myös parturi-kampaaja, joka on erikoistunut nimenomaan rokkarityyliä suosivien persoonien stailaukseen.

–Muutakin oheisohjelmaa löytyy aina peräkonttikirppiksestä tanssinopetukseen saakka. Paikalle lipuu ajallaan myös jenkkiautojen ja -prätkien kolonna, sillä cruising-homma kuuluu alan meininkiin. Tällä kertaa cruisailua voi harrastaa pidempään kuin muutaman kilometrin, sillä letka lähtee matkaan Kangasalan keskustan sijasta Valkeakoskelta Waltikasta, Rockin’ Festin järjestäjä Iikku Riepponen juttelee.

Tampereella asuva puuhamies on katsellut tapahtuman pääsylippujen ennakkomyyntiä tyytyväisenä. Uusi ennätys ennakkomyynnissä meni rikki pari viikkoa ennen festivaaliviikonloppua.

– Viime vuonna kävijöitä oli lähes 700, ja uskon, että vähintään samaan päästään nytkin.

 Capocci aloittaa kiertueensa

Juurevan musakarkelon pääesiintyjäksi pestattu australialainen Pat Capocci aloittaa liki kuukauden mittaisen Euroopan-rundinsa nimenomaan Kisarannasta. Ei pitäisi ainakaan kiertueväsymyksen vaivata siinä vaiheessa.

Capocci heittää rockabillysävyistä rhythm and bluesia, joka uponnee paitsi fanaattisimpiin fifties-musiikin ystäviin, myös alakulttuurin ulkopuolisiin kuulijoihin.

Domestic Bumblebees on yksi neljännen Racecoast Rockin’ Festin yleisömagneeteista. Ruotsalaiskolmikkoon on kasaantunut huima määrä musiikillista lahjakkuutta.

– Aivan mahtava esiintyjä. Kuten ovat toki muutkin lavalle nousevat musikantit. Tapahtumajärjestäjänä en halua ikinä lähteä tinkimään laadusta. Minulla on ollut periaatteena, etten tuo tähän festariin sellaisia esiintyjiä, jotka siinä ovat jo aiemmin esiintyneet, mutta juuri laadun takaamiseksi varmasti tulevaisuudessa joustan tuosta systeemistä. Toistaiseksi mennään vielä sellaisin nimin, joita ei ole Kisarannassa ennen nähty, Riepponen sanoo.

Capoccin lisäksi kangasalalaisessa kesäillassa yleisöä viihdyttävät countryyn päin keinahtava saksalaistunut brittimuusikko Bubba J. Faulkner, huikean taitava ruotsalaiscombo Domestic Bumblebees, espanjalainen hot rod –henkinen Sun Rockets sekä saksalainen nouseva kyky Carolina & Her Rhythm Rockets. Kotimaan värejä tunnustaa Savoy Deluxe & Hillbilly Allstars.

– Näin vaikuttavan esiintyjälistan ansiosta sain jo koko kevään ajan kuulla eri puolilta Suomea alan väeltä, kuinka Racecoast Rockin’ Fest on monelle aivan pakollinen kesäpysäkki. Toki myös tapahtumapaikka on suuressa roolissa. Kisarantahan on erittäin sopiva areena roots-festarille. Saliin mahtuu tuhat henkeä, sopivaa telttailu- ja vaunuilualuetta riittää, ja jos kelit eivät aina suosikaan, niin toiminnot voidaan siirtää kokonaisuudessaankin sisätiloihin, Riepponen mainitsee.

Jo tässä vaiheessa hän lupaa, että myös vuoden päästä heinäkuun toisen viikonvaihteen lauantaina Kisarannassa soi perinteikäs rock and roll.

Omalta bändiltä uusi levy

Festarijärjestäjän rooli sinänsä on Riepposelle tuttua muualtakin kuin tästä bakkanaalista. Esimerkiksi Hot Rod & Rock Shown iltabileet Tampereella ovat jo monena keväänä olleet bändihankintojen osalta hänen käsialaansa. Ehtii mies toki  lipätyönsä ja tapahtumamogulina toimimisen ohessa soittaa itsekin.

– Tällä hetkellä Mike Bell & Belltones on bändeistäni aktiivisin. Kävimme juuri Ruotsissa parilla keikalla, ja taannoin soitimme Amerikassa asti, ensin kolmesti Los Angelesin seudulla ja sitten suuressa Viva Las Vegas –tapahtumassa, Riepponen kertoo.

– Belltonesilta muuten ilmestyy uusi vinyyli-ep juuri sopivasti Kisarannan bileisiin. Äänitimme sen suuresti kunnioittamani Deke Dickersonin studiolla tuolla rapakon takana.

Muita Riepposen orkestereja ovat Rockhouse Strutters sekä Rockabilly Boys.

 

Racecoast Rockin’ Fest –tapahtuma Kangasalan Kisarannassa lauantaina 11. heinäkuuta.

 

 

Teksti ja kuva: Kari Saarinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?