Kolme kovaa Kirkastusiltaa

Elastinen päivitteli Kirkastusjuhlien maanantaitunnelmaa.

Päätöspäivänä esiintyneet Kirkastusjuhlien ensikertalaiset Elastinen, Kasmir ja Happoradio päivittelivät, millaiset bileet Aitoossa on, vaikka eletään maanantaita. Järjestäjälle maanantai ei ole mikään ongelma, sillä juhlien huipennus on vetänyt vuodesta toiseen hyvin väkeä. Enemmän Aitoon VPK on tuskaillut sunnuntain kanssa. Se on monilla juhlilla jäänyt välipäiväksi.

Tänä vuonna koettiin kolme tasaisen kovaa Kirkastusiltaa. Juhlijoita oli joka päivä kolmisen tuhatta.

Eniten lippuja myytiin lauantaille. Sunnuntain ja maanantain saldo jäi avausillasta noin sadalla. Päätösiltana väkeä oli kuitenkin eniten, sillä melkoinen osa juhlijoista oli alle 12-vuotiaita, jotka pääsevät Kirkastukseen maksutta. Päätösillan perhejuhlan vetonaulana toimi Elastinen.

Kolmen päivän aikana Kirkastusta juhli 8500 festarivierasta. Määrä ylittää kävijätavoitteen selvästi, joten palokunta pääsee jatkamaan Honkalan juhlatalon ja -alueen kehittämistä.

Suomen vanhimmat festarit järjestettiin tänä vuonna 133 kerran. Järjestelyt hoidetaan talkoovoimin. Kolmen päivän aikana juhlien eteen teki töitä noin 550 vapaaehtoista.

Kirkastusjuhlien säätakuu piti edellisvuosien tapaan: sateet alkoivat vasta, kun Apulanta huipensi karkeloita maanantai-iltana. Juhlia saatiin viettää helteisessä kelissä, vaikka kesä on muuten ollut viileä ja sateinen.

 

 

Ota kuva!

Niko Lindholm ja Jonna Peltoniemi

Susanna Koivumäki

Pälkäneläiset Niko Lindholm ja Jonna Peltoniemi pääsivät vielä omaksi yllätyksekseen Kirkkareille.

– Pitää varmaan mennä bassokaiuttimien eteen, jos se saisi pikkuiseen vähän vauhtia, Lindholm naureskeli.

Jonna Peltoniemen laskettu aika on muutama päivä Kirkkareiden jälkeen, joten hän ei erityisemmin nauttinut helteestä ja kuumuusesta.

 

Pälkäneeltä lähtöisin olevalle Susanna Koivumäelle tuli muutaman vuoden tauko Kirkastusjuhliin, kun hän muutti Valkeakoskelle. Viimeiset vuodet hän on viettänyt Kirkastusta veneeltä käsin.

– Tänä vuonna veneitä on enemmän kuin koskaan. Laskin illalla, että laiturissa ja toisissa veneissä oli kiinni jo yli 40 venettä, Koivumäki kertoo.