Kuohijoen kyläkirja lahjoitettiin Säästöpankkisäätiölle

Kyläkirja on myynnissä Kuohijoella Munkki&Rinkelissä, Kylä-Mukkulassa ja Veparilla sekä Luopioisissa Pytingin kunta-infossa.

Leila Palo Kuohijoelta aloitti kyläkirjan kirjoittamisen jo 15 vuotta sitten. Kirja kuvaa monipuolisesti kylän historiaa ja elämää vuosien varrelta tähän päivään. Leila on tutkinut laajasti arkistoja ja haastatellut vanhoja kylän asukkaita menneiden vuosien aikana. Kirjassa selvitetään tilojen ja sukujen taustoja sekä talojen tarinoita. Leila Palo kertoo elävästi asukkaiden elinoloista, työnteosta ja elämänmenon kehittymisestä sadan vuoden aikana.

Kuohijoen kyläyhdistyksen Veparin puheenjohtaja Reijo Anttonen kiitti kirjan kirjoittajaa, joka on tehnyt kulttuuriteon Kuohijoelle keräämällä aineistoa ja muistitietoa jälkipolville kansien väliin. Tämän päivän ihmisille kirjassa on mallia muun muassa yhteistyön ja talkoohengen tuloksista. Yhteiskunnan apua ei läheskään aina ollut tarjolla, joten miltei kaikki asiat tehtiin kyläläisten toimesta talkoilla. Anttonen kiitti myös Luopioisten Säästöpankkisäätiötä tuesta kyläkirjan toteuttamiseksi.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?