Aapiskukko sai oman nettiosoitteen

Kukko odottaa äänestyslippuja Daniel Medelplanin museossa, mutta ehdotuksen parhaasta aapiskukosta voi tehdä myös netissä.

Pälkäneen puuaapinen, jonka Daniel Medelplan omin käsin painoi leppäpuuhun veistämillään painolaatoilla, täyttää 300 vuotta vuonna 2019.

Lähenevän juhlavuoden kunniaksi Pälkäneen Taurialassa sijaitseva Daniel Medelplanin museo on julistanut Paras aapiskukko -äänestyksen. Mieleisimmän aapiskukon voi valita mistä tahansa Suomessa painetusta koti- tai koulukäytössä olleesta aapisesta tai aakkoskirjasta, ja kukon kuva saa olla etu- ja takakansien lisäksi myös kirjan sivulla.

Parasta aapiskukkoa voi äänestää Daniel Medelplanin museossa lippuäänestyksellä tai netin kautta. Äänestyspaikkaan pääsee nyt helposti suoraan aapiskukon omalla osoitteella www.kolumbus.fi/medelplan/aapiskukko.

Daniel Medelplanin museossa on parhaillaan nähtävänä Lastenkirjainstituutin lainattava aapisnäyttely Suomalaisia aapisia Agricolasta nykyaikaan, josta voi olla apua suosikkikukon löytämisessä. Museo on avoinna joka sunnuntai elokuun loppuun asti kello 14–16 osoitteessa Medelplanintie 45.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?