Puupiirrokset: Keltaisessa Talossa voi tutustua kuvataiteilija Jaana Tuomiston töihin

Ihmisen peilejä luonnossa

Jaana Tuomiston puupiirroksia on nähtävänä Keltaisessa Talossa heinäkuun ajan.

Keltaisen Talon heinäkuun näyttely esittelee kuvataiteilija Jaana Tuomiston puupiirroksia. Hiljaisuus-näyttely koostuu herkistä uniikkivedoksista, jotka on vedostettu prässillä ja käsin, luulusikalla hiertäen.

Tuloksena on väreiltään hentoja ja utuisia maalausmaisia töitä, joissa on pehmeä sadunomainen tunnelma. Näyttelyn esittelyssä sitä luonnehditaan luontoretkeksi omaan sisimpään; työt kuvaavat sisäistä pysähtymistä, luonnon kohtaamista ja ihmisen ristiriitaista suhdetta siihen.

Taiteilija on halunnut pysähtyä maisemaan ja tehdä havaintoja hiljentyen kuuntelemaan omia ajatuksiaan ja halujaan. Kuvissa ihmishahmot on upotettu maisemaan kuin himmeään peiliin. Niistä syntyy vaikutelma, kuin katsoja tavoittaisi luonnon keskellä kuvajaisen, joka vain häivähtää oudon todellisuuden keskellä.

Jaana Tuomisto on koulutukseltaan kuvataiteilija AMK ja lisäksi sekä artenomi (muotoilija) sekä artesaani (puuseppä). Vuonna 1969 syntynyt Tuomisto on kotoisin Orimattilasta ja asuu ja työskentelee nykyisin Vantaalla.

Hiljaisuus-näyttely on Keltaisessa Talossa esillä 31.heinäkuuta asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?