Ei millään pahalla

Rakas Taivaan Isä, täällä minä istun kesäisenä päivänä Kyllönjoen varrella laiturin nokassa ja ihmettelen maailman menoa. Täällä on kaunista ja rauhallista ja turvallista. Siksi mietinkin, että miksi kaikkialla maailmassa ei voisi olla näin rauhallista, kaunista ja turvallista.

Ihailen ja kiitän luomistyötäsi ja mietin, kuinka murheellinen mahdat olla, kun katselet kaikkea tuhoa, pahuutta ja ilkeyttä, mitä ihmiset tällä pallolla kylvävät. Oma etu menee liian usein kaiken muun edelle. Nopeat syövät hitaat. Heikot jäävät jalkoihin.

Ihmisten tiedot ja taidot ovat karttuneet vuosituhansien saatossa, mutta ihmisarvon kunnioituksessa ei juurikaan muutosta näy. Tuntuu siltä, että vain pahuuden keinot ovat karttuneet. Pahuus näkyy eri tavoin kun puhutaan Suomesta, Euroopasta tai koko maapallostamme. Kristityt ovat vainottuja edelleen, mutta Sinunkin nimessäsi tehdään pahaa.  Kristityt riitelevät kirkossasi. Kirkostasi erotaan, kun joku on jonkun asian puolesta ja toinen sitä vastaan. Olen hämmentynyt. Olemmehan kaikki sinun luotujasi. Sinun lapsiasi. Sitä rukoilen – älä meitä hylkää.

Täällä laiturinnokassa rukoilen, että anna meille ihmisille ymmärrystä toisiamme kohtaan. Että emme toisiamme tuomitse, vaikka kuinka vihaksi pistäisi naapurin ajatusmaailma. Lisää ymmärrystä ja rakkautta meihin tämän maailman kulkijoihin. Sitä rukoilen.

Rakas Taivaan Isä – siunaa ja varjele meitä kaikkia. Joskus on vaikeaa ymmärtää mikä on sinun tahtosi, mutta jään silti sen varaan, että tapahtukoon sinun tahtosi.  ”Vahvista uskoamme, lisää toivoamme ja uudista rakkauttamme.” Tätä virsikirjassa olevaa rukousta tarvitsen todella usein ja tuntuu hyvältä, kun kuulet huokauksenkin.

”Olkoon rakkautenne vilpitöntä, vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toistanne. Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa. Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. Auttakaa puutteessa olevia pyhiä, osoittakaa vieraanvaraisuutta. Siunatkaa niitä, jotka teitä vainoavat, siunatkaa älkääkä kirotko. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Olkaa keskenänne yksimielisiä. Älkää pitäkö itseänne muita parempina, vaan asettukaa vähäosaisten rinnalle. Älkää olko omasta mielestänne viisaita. Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä. Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa.”  Room. 12:9-18.”

 

Siunausta kaikkien kesään ja elämään.

Tiina Kokkola

Kirkkovaltuutettu, seurakuntalainen

Kankahainen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?