Team KaMe kahmi mitaleja SM-melonnoista

Team KaMe eli Oona Vasko, Reetta Hallila, Niklas Vettanen ja Jeremy Hakala napsivat mitaleja viikonlopun SM-melonnoissa.

Heinäkuun toisena viikonloppuna kamppailtiin ratamelonnan Suomen mestaruusmitaleista Tampereen Kaukajärvellä. Kangasalan Melojien panos oli jälleen kerran vakuuttava, ja mestaruuksia saatiin kotiin tuomisina moninkertaisesti.

Team KaMen urheilijat Niklas Vettanen, Jeremy Hakala, Oona Vasko ja Reetta Hallila onnistuivat kaikki viikonlopun aikana sekä yksilöinä että miehistömatkoilla.

Niklas Vettanen kertoi kisaviikonlopun olleen ensimmäinen kova repäisy pidennetyn peruskuntokauden jälkeen.

– Olo ei ollut kovin irtiottava, mutta kisat sujuivat hyvin. Tästä jatketaan kisakunnon rakentamista kohti MM­kisoja ja haetaan entistä kovempia tehoja, kertoi Vettanen.

Hän voitti kultaa sekä päämatkaltaan kajakkiyksiköiden 200 metriltä että kaksikoiden 200, 500 ja 1000 metriltä yhdessä Jeremy Hakalan kanssa. Lisäksi Vettanen saavutti kolme pronssimitalia kajakkiyksiköiden 500,1000 ja 5000 metrin matkoilta.

Hakala rikkoi oman ennätyksensä yksiköiden 200 metrillä ollen viides. 500 metrillä mies taisteli itsensä Suomen mestariksi, ja 1000 ja 5000 metrillä irtosi hopeaa.

– Viikonlopusta jäi positiivinen fiilis. 200 metrillä onnistuin melomaan uuden ennätykseni ja myös 500 metriä jäi mieleen hyvänä vetona. 1000 metriä oli pienoinen pettymys, mutta kaksikko sujui hyvin Niklas Vettasen kanssa, kuvaili Hakala viikonlopun tunnelmia.

 

Hallila rikkoi ennätyksiään

Myös Team KaMen naiset onnistuivat viikonlopun vedoissaan. Oona Vasko oli erityisen tyytyväinen kaksikkomelonnasta yhdessä Reetta Hallilan kanssa. He saavuttivat kultaa jokaisella melomallaan kaksikkojen matkalla.

– Kisaviikonloppu ei ollut helpoin, ja yksikkömatkoilla en päässyt kokemaan täyttä onnistumista. Tätähän urheilu kuitenkin on, aina ei voi yltää huippusuoritukseen, totesi Vasko.

Vasko sijoittui pronssille yksiköiden 200 metrillä ja hopealle sekä 500 että 1000 metrillä. 5000 metrin matkan hän selvitti voittajana.

Reetta Hallila onnistui rikkomaan ennätyksensä jokaisella matkalla viikonlopun aikana. Hän saavutti hopeaa kajakkiyksiköiden 200 metrillä vain 0,01 sekunnin erolla matkan voittaneeseen Lahden Vesisamoilijoita edustavaan Pauliina Poletiin. Pronssisen mitalin Hallila otti sekä 500 että 1000 metrillä. 5000 metrillä hän saavutti hopeaa.

– Olen iloinen, että sain meloa ehjät ja onnistuneet kisat viime vuoden sairastelujen jälkeen. Hieman jäi hampaankoloon Suomen mestaruuden häviäminen sadasosasekunnin erolla, mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, hymyili Hallila.

Team KaMe ei ollut SM­kisojen ainoa menestyjä, sillä myös Kangasalan Melojien nuoret onnistuivat omilla matkoillaan. Kalle­Emil Vesamäki lunasti paikan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin yltäen miesten A­finaaliin kajakkiyksiköiden 1000 metrillä ollen siellä yhdeksäs. 200 ja 500 metrillä Vesamäki ylsi B­finaalin sijoille kaksi ja kolme. Tomi Maijala ja Leevi Koskenniemi ylsivät kajakkiyksiköiden niin ikään 200 ja 500 metrillä miesten B­finaaliin.

Myös KaMen juniorit yltivät hienoihin suorituksiin SM­kisojen yhteydessä melotussa Suomen Cupissa. Aliina Kivimäki voitti 16-vuotiaiden tyttöjen 500 metrin matkan ja KaMen joukkue Aliina Kivimäki ­ – Matti Mäkinen ­ – Juho Keskinen sijoittui toiseksi nuorisoviestissä.

 

Hanna Hallila

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?