K-Kino aloittaa Kangasala-talossa

K-Kinossa nähdään heinäkuussa muun muassa Me Rosvolat. Elokuvassa näyttelevät Kari Väänänen, Lotta Lehtikari, Jussi Vatanen, Sirkku Ullgren, Ilona Huhta ja Mio Määttä.

Kangasalalaiset pääsevät taas valkokankaan ääreen, kun K-Kino aloittaa toimintansa Kangasala-talossa. K-Kinon ohjelmistossa nähdään heinäkuussa kolme kotimaista elokuvaa – perhe-elokuva Me Rosvolat, kesäinen komedia Eila, Rampe ja Likka sekä toimintaelokuva Big Game.

– Odotamme esityksiä innoissamme. Talon kävijät ovat toivoneet kovasti elokuvia, ja nyt on ilo vastata tähän palautteeseen näin. Meillä esitettiin Herra Heinämäki-elokuva ilmaisesityksenä alkukesästä, ja tuolloin sali oli tupaten täynnä. Saimme kävijöiltä tekniikasta ja muusta oikein hyvää palautetta, aulaemäntä Julia Saviranta Kangasala-talosta kertoo.

K-Kinon elokuvatoimintaa Kangasala-talossa pyörittää kiertue-elokuvateatterina tunnettu Filmipyörä, jonka toiminnasta vastaa kangasalalainen Jari Hallamaa yhteistyössä Harjula Production Oy:n kanssa. Hallamaa kiittelee Kangasala-talon salin ääni- ja kuvatekniikkaa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pääsemme aloittamaan esitykset Kangasala-talossa. Kangasala-saliin asennettu tekniikka mahdollistaa aidon elokuvateatterikokemuksen – elokuvien esittämiseen tilat ovat oikein hienot ja tarkoituksenmukaiset. Hienoa on myös se, että kangasalalaiset pääsevät taas vuosien tauon jälkeen ison valkokankaan ääreen, Hallamaa toteaa.

K-Kinon elokuvatoimintaa Kangasala-talossa pyörittää kiertue-elokuvateatterina tunnettu Filmipyörä, jonka toiminnasta vastaa kangasalalainen Jari Hallamaa.

Kangasalan K-Kino on askel varsinaisen elokuvateatterin suuntaan, vaikka se toimiikin monipuolisuuteen pyrkivässä kulttuuritalossa. Kangasalla ei ole ollut omaa elokuvateatteria vuosikymmeniin. Hallamaan luotsaama Filmipyörä on esittänyt elokuvia koulujen saleissa ja vastaavissa paikoissa vuodesta 1995 alkaen.

– Muistelen käyneeni joskus 1960–luvun puolivälissä Pirttiä vastapäätä Kangasalan Kinossa. Paikka sijaitsi siinä, missä on nykyään rivitaloasuntoja. Tuolta mieleeni ovat jääneet erityisesti tanskalaiset toimintaleffat. Tämän elokuvateatterin toiminta loppui joskus 1960-luvun loppupuolella. 1980-luvulla taas muistan käyneeni Pirtillä katsomassa jonkin kiertue-elokuvateatterin esityksiä, Hallamaa kertaa.

Hallamaa muistelee, että Kangasalla saattoi olla jokin toinenkin elokuvateatteri ennen 1960–luvulla toiminutta Kinoa.

– Tästä en ole kuitenkaan ihan varma, mutta näin muistelisin, Hallamaa lisää.

Syksyä suunnitellaan

Elokuvia esitetään Kangasala-talon salissa kuluvan viikon sunnuntaista ensi viikon torstaihin. Me Rosvolat sekä Eila, Rampe ja Likka -elokuvista nähdään kaksi näytöstä, Big Game esitetään kerran. Syksyn ohjelmisto on parhaillaan työn alla, mutta K-kinossa esitettäneen ainakin kotimaiset elokuvat Kätilö ja Napapiirin sankarit.

Jari Hallamaa kertoo, että Filmipyörän toiminta muilla kiertuepaikkakunnilla, kuten Pälkäneellä, jatkuu syksyllä normaalisti.

– Kyllä, toimimme vanhaan tuttuun tapaan niissä kunnissa, joissa meillä on ollut aiemminkin toimintaa, Hallamaa sanoo.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?