Seurakunta myi Hirviniemien tonteista kaksi

Pälkäneen seurakunta päätti viime vuonna, että viittä Hirviniemessä Luopioisten Nukarin tilalla Haltianselän rannalla sijaitsevaa tonttia ryhdytään myymään.

Tonttien myyntiä oli suunniteltu jo aikaisemmin, mutta käyttökelpoisen tien puuttuminen viivästytti suunnitelman toteuttamista. Tie saatiin valmiiksi viime kesänä

Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 16. huhtikuuta 2015 laittaa Hirviniemeen kaavoitetut viisi rantakaavan tonttijaon mukaista määräalaa, numerot 7–11, myyntiin. Väittäjäksi valittiin Aleksi LKV Oy. Tonteista pyydettiin ostotarjouksia 18. toukokuuta 2015 mennessä.

Tontit numero 11 ja 8 on myyty määräaikaan mennessä saatujen tarjousten perusteella.

Tonttiin numero 11, jonka laajuus on 3900 neliötä, on liitetty sen edustalla oleva rantakaavassa maa- ja metsätalousalueeksi merkitty saari, jonne johtaa mantereelta pitkospuut. Saaren koko on noin 3000 neliötä, ja siellä sijaitsee vuonna 1979 rakennettu saunarakennus. Vuoden 1996 rantakaavan mukaan saarelle ei ole osoitettu rakennusoikeutta.  Kirkkovaltuusto hyväksyi tontin myymisen 113000 euron kauppahintaan.

Tonttijaon mukaiseen määräalaan no 8 päätettiin samaten liittää lisämaana tontin edustalla oleva saari. Tontin koko on 4240 neliötä ja saaren noin 4000 neliötä. Myös tämä saari on merkitty rantakaavassa maa ja metsätalousalueeksi eikä sille ei ole rakennusoikeutta. Tontin kauppahinta oli 92100 euroa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?