Asiointitaksi: Kuhmalahden sivukyliltä pääsee Sahalahden terveysasemalle maanantaisin ja Pohjan hoitajavastaanotolle torstaisin

Terveysasemakyyti aloittaa maanantaina

Kuhmalahtelaiset asioivat jatkossa Sahalahden terveysasemalla. Asiointitaksi kuskaa autottomia asiakkaita Sahalahdelle maanantaisin. Tarvittaessa se kiertää kaikki pikkukylät.

Terveysaseman lakkautus muuttaa asiointitaksin aikatauluja ja reittejä Kuhmalahdella. Esteetön taksi kuljettaa ensi viikosta alkaen kuhmalahtelaisia maanantaisin Sahalahden terveysasemalle ja torstaisin Pohjan kirjastolle, johon järjestetään hoitajavastaanotto.

Kuhmalahden terveysasema sulkeutui kesäkuun lopussa. Se ei enää avaa oviaan kesäsulun jälkeen, vaan kuhmalahtelaisten omalääkäri toimii jatkossa Sahalahden terveysasemalla.

– Valtuusto päätti, että korvaavat palvelut alkavat heti kesäsulkujen jälkeen. Kyydit saatiin järjestettyä mielestäni hyvin, vaikka aikaa olikin aika vähän, johtava ylilääkäri Sari Mäkinen sanoo.

Sahalahden terveysasemalle pääsee joko asiointitaksilla tai bussilla.

Raution taksi lähtee Liehusta maanantaisin kello 7.55, Pohjasta kello 8.20 ja kirkonkylältä kello 8.35. Auto kiertää Mattilankylän, Pajulan ja Vedentaustan kautta, jos niistä on tulossa kyytiin matkustajia. Kyydit tilataan Raution taksin numerosta 040 566 5747.

Lisäksi koulupäivinä 10.8.– 5.6. Sahalahteen kulkee linjavuoroja tunnin välein. Pohjassa bussit pysähtyvät kello 6.55, 7.55, 8.55 ja kirkonkylällä kymmenen minuuttia myöhemmin.

Takaisin Sahalahdesta pääsee asiointitaksilla kello 10.45 ja bussilla 9.46, 11.16 ja 12.01. Sekä asiointitaksissa että bussissa matkasta maksetaan linja-autotaksan mukaan.

Torstaisin asiointitaksi kuskaa Pohjaan, jossa on hoitajavastaanotto 6. elokuuta alkaen. Kyyti lähtee Liehusta kello 12.20 ja kiertää tarvittaessa pienempien kylien kautta. Paluukyyti lähtee kello 13.50.

 

Laboratorioita joka suunnalla

Sahalahden terveysasemalla on lääkärivastaanoton lisäksi muitakin palveluita: laboratorio, sairaanhoitajan, aikuisneuvonnan terveydenhoitajan ja diabeteshoitajan vastaanotot, äitiys- ja lastenneuvola, perhesuunnitteluneuvola, kotisairaanhoidon palvelupiste, suun terveyspalvelut ja fysioterapian vastaanotto.

Laboratoriopalvelut alueella hoitaa Fimlab Oy.

– Vaikka kävisi Sahalahdella lääkärissä, niin laboratoriossa voi asioida missä tahansa. Esimerkiksi Pohjasta saattaa olla sujuvampi kulkea Luopioisten laboratorioon ja Vehkajärveltä Kuhmoisiin. Moni työssäkäyvä hoitaa laboratoriokäynnit Kangasalla tai Tampereella, Sari Mäkinen sanoo.

Kyytejä ja palveluita pyritään säätämään tarpeen mukaan. Laboratorion aukioloaikaa lisätään Sahalahdella elokuun alusta alkaen. Jos sinne silti syntyy ruuhkia, Fimlabin kanssa voidaan neuvotella esimerkiksi toisen näytteenottajan tuomisesta Sahalahdelle.

Kysynnän ja kokemusten mukaan päätetään, tarvitaanko Pohjan hoitajavastaanotolla sairaanhoitajaa vai terveydenhoitajaa.

– Etukäteen on vaikea arvioida, kuinka paljon Pohjassa asioidaan, sillä Kuhmalahden kirkolta saatetaan kulkea hoitajavastaanotolle Sahalahdelle, johon on sama matka.

Hoitajavastaanotolla käy esimerkiksi verenohennuspotilaita ja pitkäaikaissairaita. Hoitaja voi antaa rokotteet ja lääkeinjektiot, ommella haavat ja poistaa ompeleita. Kirjastolla palvelevalle hoitajalle varataan aika etukäteen numerosta 03 5655 4016. Lääkäriajat varataan samasta numerosta.

Terveyskeskus on lähettänyt terveyspalveluista ja kyytijärjestelyistä kirjeen Kuhmalahden terveysaseman käyttäjille. Kirjeessä mainitaan virheellisesti, että kouluaamuisin Vehkajärven vanhalta koululta lähtee bussikyyti Pohjaan kello 7.45. Koulubussi lähtee jo kello 6.45, ja sillä pääsee Sahalahdelle, kun vaihtaa Pohjassa bussia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?