Vuolijoella tutustutaan naurujoogaan

AtelejeeGalleria Virpi & Orbissa tutustutaan ensi viikon keskiviikkona naurujoogaan, kun Marja Balk saapuu Vuolijoelle pitämään naurujoogakurssiaan. Kello 16–19 pidettävällä kurssilla saadaan paitsi tietoa tietoa naurujoogasta päästään myös itse tekemään. Kurssin ohjelmassa on kehon rentoutusta ja äänenavausta, harjoitteita naurumoottorin eli pallean käynnistämiseksi, lyhyt pystymeditaatio ja rentoutus. Ennen rentoutusta vietetään 10–20 minuutin mittainen vapaanaurutuokio. Kurssille ehti ilmoittautua maanantaihin 10.8. asti.

Naurujooga perustuu joogaan, leikkiin, arkisiin asioihin ja toimintoihin. Nauru on tehokas kehon ja mielen rentouttaja hyvinvointiamme edistävä elämänasenne. 2–3 minuutin mittainen nauraminen vastaa 45 minuutin rentoutusta. Se on samalla sisäelimille aerobista hölkkää, mikä vahvistaa elintoimintoja ja immuunijärjestelmää.

Nauru edistää myös myönteisen elämänasenteen kehittämistä ja ylläpitämistä, kuten itsensä ja toisten kunnioittamista. Keinotekoinen nauru muuttuu aidoksi nauruksi, ja sen vaikutus on sama kuin spontaanilla naurulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?