Eagles lähtee voittamaan heti ensimmäisestä pelistä alkaen

Kakkosdivisioonakauteen valmistautuva Kisa-Eagles on lähdössä kauteen kovin tavoittein.

– Tavoite on sama kuin ennenkin – tämä sarja pitää voittaa, edustusjoukkueen manageri Juha Kivelä paaluttaa.

Luottoa tavoitteen saavuttamiseen ovat nostaneet joukkueen viime aikojen otteet kaukalossa; tempo jäällä on ollut kova. Kivelä uskoo uusien pelaajien tulon ja kilpailun pelipaikoista osaltaan vaikuttavan pelaajien esityksiin piristävästi.

– Uudet pelaajat ovat sopeutuneet porukkaan hyvin. Piirit ovat toki pienet, eli moni tuntee toisensa jo entuudestaan. Uusia pelaajia ei enää aktiivisesti haeta, koska meillä on sellaiset yli 25 pelaajaa jo mukana. Joukkue vaikuttaa hyvin iskukykyiseltä, hän taustoittaa.

Muutama pelaaja jätti joukkueen viime kauden jälkeen. Pukukoppiin saapui tilalle muutama jo kokeneempi peluri sekä sellaisia nuoria pelaajia, jotka iästään huolimatta ovat jo ehtineet pelaamaan ”koviakin pelejä”. Eagles onkin alkavalla kaudella ehkä aavistuksen kypsempi ja kokeneempi kuin vuosi sitten.

– Meidän niin sanottu kakaraosastommekin on kumminkin taas vuotta vanhempi, Kivelä heittää.

 

Voitosta neljän kauppa?

Kakkosen voitosta kamppailevat kenties tiukimmin Eaglesin, Kiekko-Ahman, Nikkareiden ja hyvinkääläisen HHK:n muodostama nelikko. Viime kaudella kangasalalaisjoukkue nyykähti heti pudotuspelien aluksi, kun yli kentällinen kärkipelaajia seurasi ratkaisuotteluita vaivaisina katsomon puolelta. Tällä kaudella Eaglesissa toivotaankin edes hieman viime kautta parempaa tuuria, vaikka joukkueeseen on saatu lisää leveyttä.

– Vähän peli meni viime vuonna muutenkin sellaiseen neppailuun ja pyörimiseen. Nyt pyrimme pelaamaan suoraviivaisempaa ja nopeampaa kiekkoa, Kivelä paljastaa.

Eagles avaa pelinsä kotijäällä jo 22. elokuuta harjoitusottelulla Kiekko-Ahmaa vastaan. Kivelä uumoilee avauksesta heti kiihkeää vääntöä.

– Joku siinä asetelmassa on aina ollut sellaista, että pelit ovat olleet aina pikkuisen fyysisempiä ja kuumempia ja yleisöäkin hallissa enemmän kuin tavallisesti. Voittoa luonnollisesti haetaan, vaikka ei se helpolla tule.

Kangasalalaiset ehtivät pelata useita harjoituspelejä ennen kauden käynnistymistä syyskuussa. Esimerkiksi 5. syyskuuta vieraisille saapuu HPK Team. Yleisön kiinnostusta alkavaan kauteen herätellään harjoituspelien ilmaisella sisäänpääsyllä, mutta markkinointipuolella – jonka aktiivisuuteen tartuttiin hiljattain myös Yle Puheen Urheiluillassa – on jälleen mietitty jos jonkinlaisia uusia kuvioita.

– Me olemme valmiita, vaikka peli ei ehkä siltä vielä näytäkään, Kivelä lupaa.

Eaglesin harjoituksissa on painotettu muun muassa suoraviivaisuutta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?