Ravintolapäivä: Pop up-ravintolassa Puutikkalassa tarjoiltiin keittoja ja kakkuja jenkkivivahtein

Kukkian rannan kyökistä maistuvaa ruokaa

Johanna Iisakkila tarjoili keittoa ja kakkua Kukkian rannalla Jukka Pylkölle ja Eija Kukkonen-Pylkölle. Johanna isä Markku Iisakkila oli myös mukana.

Hämäläiseen tapaan ravintolapäivään osallistumista on harkittu Iisakkiloilla jo useampana vuonna, mutta vasta nyt Iisakkiloiden kesäpaikalle Puutikkalaan avattiin pop up-ravintola kansainvälisenä ravintolapäivänä.

Viisitoista vuotta ulkomailla ja vuodesta 2004 Dubaissa asunut Johanna Iisakkila tulee mielellään kesällä Suomeen ja Puutikkalaan Kukkian rannalle. Ja nainen rakastaa ruoanlaittoa ja suomalaista ruokaa, vaikka työskenteleekin talousalalla. Vanhempien Tuula ja Markku Iisakkilan kesäpaikalle avattu pop up-ravintola Kyökki Kukkian rannalla on perheen yhteinen projekti.

– Olen käynyt Anna Tapion koulun, ja meillä oli viime viikonloppuna luokkakokous, joten olin nyt sopivasti paikan päällä, Johanna Iisakkila sanoo.

Tarjolla on herkullista tomaatti- ja härkäpapukeittoa, itse leivottuja, tuoreita sämpylöitä sekä kolmenlaista kakkua, muun muassa suussa sulavaa uunissa paistettua juustokakkua.

Johanna on myös ensimmäinen suomenkielinen ruokabloggaaja ja hänen bloginsa löytyy osoitteesta murkinaavuodatus.net.

 

Jatkoa suunnitteilla

Johannan ollessa maailmalla ruokaohjeet ja kommentit vaihtuvat äidin kanssa.

– Se oli joskus joulun alla, kun Johanna soitti apua lanttulaatikon teossa, Tuula Iisakkila muistelee.

– Ne olivat kivikovia australialaisia lanttuja, joita oli keitetty jo monta tuntia, Johanna naurahtaa.

Keitto ja sämpylät maistuvat tamperelaisille Jukka Pylkölle ja Eija Kukkonen-Pylkölle, joilla on ollut vapaa-ajan asunto Puutikkalan keskustassa jo kaksikymmentä vuotta. Pussillinen sämpylöitä lähtee kotiin viemiseksikin.

Kyökki on tarkoitus avata Kukkian rannalle jatkossakin ravintolapäivänä. Tarjolla saattaa olla esimerkiksi eksoottisempaa arabialaisvivahteista ruokaa.

– Ideoita ja toiveita tarjoilujen suhteen otetaan mielellään vastaan, Johanna Issakainen vinkkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?