Pälkäneellä toimii kolme marttayhdistystä

Marttojen ruokakurssit ovat suosittuja.

Pälkäneellä toimii kolme marttayhdistystä, joiden kaikkien toiminta on profiloitunut hieman eri alueille. Yhdistysten nimet ja kotikylät eivät rajoita jäsenkuntaa, vaan jäseniä on eri puolilta kuntaa ja myös Pälkäneen ulkopuolelta.

 

Pälkäneen Martat

Pälkäneen Martat ry on lähinnä niin sanotun vanhan Pälkäneen puolella toimiva vireä ja nuorekas yhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1998 ja jäsenmäärä on tällä hetkellä 55 henkeä.

Yhdistyksellä ei ole vakinaista kokoontumispaikkaa. Marttaillat pidetään marttojen kodeissa, Perhekeskus Pirtillä tai Yhteiskoulun opetuskeittiöllä joka toinen keskiviikko syyskuusta toukokuuhun.

Marttailloissa on aina jokin teema, se voi olla ruuanlaittoa, leipomista, askartelua tai muita kädentaitoja sekä erilaisia puutarhan hoitoon liittyviä tapahtumia. Jonkin verran iltoihin mahtuu myös niin ruumiin kuin sielunkin virkistystä.

Marttaillat ovat kaikille avoimia, oli sitten martta tai et. Tietysti toivotamme myös kaikki uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi mukaan monipuoliseen toimintaan. Seuraamalla Sydän-Hämeen Lehden MeNyt palstaa löydät tietoa tulevista marttailloista ja muista tapahtumista.

 

Luopioisten Martat

Yhdistys on perustettu syyskuussa 1998. Pääosin jäsenet ovat Luopioisten alueelta, mutta myös muutamia ympäristökunnista ja pääkaupunkiseudulta.

Toimimme ympäri vuoden. Osallistumme paikkakunnan ja kylien tapahtumiin, usein muonittajana, kahvittajana tai maistiaisia tarjoten. Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden, kunnan ja seurakunnan kanssa.

Tuemme seurakunnan lähetys- ja avustustyötä järjestämisellä muun muassa puuropäivän ja laskiaistapahtuman. Meidät löytää Luopioisten torilta ja Mikkolan Navetan ja Pytingin tapahtumista.

Runopiiri kokoontuu yleensä kuukauden ensimmäisenä tiistaina Mikkolan Navetalla. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille runoista ja runoilijoista kiinnostuneille.

Jäsenistölle järjestämme illanviettoja, joulujuhlan, koulutusta ja muuten vain mukavaa yhdessäoloa vaikka sieniretken muodossa.

Olemme mukana vanhusten, lasten ja koululaisten toiminnassa mm. osallistumalla ikäpisteen tapaamisiin, järjestämällä vierailuja ja retkiä sekä jakamalla stipendejä. Olet tervetullut toimintaamme mukaan ja tuo ystäväsikin.

 

Aitoon Martat

Marttojen perennapäivästä on tullut tärkeä kevätperinne.

Aitoon Martat on Pälkäneen alueen marttayhdistysten kuopus, perustettu marraskuussa 2009. Yhdistyksen reilusta viidestäkymmenestä jäsenestä suurin osa on Pälkäneen kunnan alueella joko vakituisena tai kesäasukkaana. Jäsenten ikäjakauma on laaja, mikä näkyy erityisesti monipuolisena ja vireänä toimintana.

Viikoittaista toimintaa meillä on kahvakuulailun, taidemaalauksen sekä tanssiliikunnan parissa. Järjestämme vuoden aikana useita erilaisia ruoka- ja leivontakursseja, sekä muutamia kädentaitokursseja. Vuosittain teemme retkiä muun muassa erilaisiin konsertteihin, teatteriin ja Tampereen Kädentaitomessuille. Lisäksi juhannuksen jälkeen käymme perinteisellä puutarhateeman ympärille rakentuvalla päiväretkellä.

Vuoden huipentuma toiminnassamme on aina kesän kynnyksellä järjestettävä supersuosittu perennatori. Tämän lisäksi olemme mukana Pälkäneen alueen erilaisissa tapahtumissa. Teemme yhteistyötä muun muassa seurakunnan, VPK:n, koulujen ja kyläyhdistyksen kanssa. Lisäksi osallistumme vuosittain erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin. Aitoon Martat ovat myös kummeina 13-vuotiaalle kenialaistytölle Puritylle.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme riippumatta asuinpaikastasi tai siitä, oletko Marttojen jäsen. Toimintamme on kaikille avointa ja perustuu jäsenistömme toiveisiin sekä kiinnostuksen kohteisiin. Ajankohtaista tietoa toiminnastamme löydät muun muassa Sydän-Hämeen lehden MeNyt -palstalta.

Marttojen ruokakurssit ovat suosittuja.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?