Rentoa hevostelua hyvässä seurassa

Vappuhummailuissa junnujen suunnittelema ja esittämä länkkäriaiheinen katrilliesitys, mukana muun muassa Janita Hietala, Eerika Linnusmäki ja Julia Pohja poneineen.

Ratsastusseura PR-88 on vajaan sadan jäsenen ”pieni, mutta pippurinen” pirkanmaalainen ratsastusseura. Seuran tarkoituksena on edistää ratsastustoimintaa siten, että mahdollisimman moni saa siitä iloa harrastus- ja liikuntamuotona sekä varmistaa, että hevosta kohdellaan hyvin sen kaikissa käyttötarkoituksissa.

Seuran perusarvoihin lukeutuvat hevosen ja luonnon kunnioittaminen, nuorisotoiminta ja kasvatus, rehti kilpailuhenki sekä avoin ja kaikkia kunnioittava harrastustoiminta.

Ratsastusseura PR-88 haluaakin profiloitua koko perheen yhdessäoloa korostavana seurana. Toiminnassa otetaan huomioon sekä lasten ja nuorten että vanhempien tarpeet ja rento harrastaminen mukavassa seurassa.

Ratsastusseura PR-88:n toiminta on Suomen Ratsastajainliiton alaista toimintaa. SRL:n alaisen seuran jäsen kuuluu kattavan tapaturmavakuutuksen piiriin sekä saa jäsenetuna muun muassa Hippos-lehden. Kilpaileminen ja ratsastusmerkkien suorittaminen on myös mahdollista SRL:n jäsenseuraan kuuluvalle hevosharrastajalle.

PR-88 järjestää vuosittain jäsenilleen seuranmestaruuskilpailut sekä koulu- että esteratsastuksessa. Lisäksi kilpailemista harjoitellaan matalan kynnyksen kilpailuharjoituksissa pitkin toimintakautta.

Kilpailuharjoitukset ovat hyvä tapa tutustua ratsastuskilpailutoimintaan jo pienestä pitäen. Seura järjestää myös valmennusmahdollisuuksia kilpaileville ratsukoille sekä muuta kurssi- ja koulutustoimintaa tarpeen mukaan.

 

Kunnanmestaruuskisassa viiden seuran ratsastajia

Tänä vuonna Ratsastusseura PR-88 järjesti jo toista kertaa peräkkäin suuret Pälkäneen kunnanmestaruuskisat kouluratsastuksessa. Kunnanmestaruuskisoihin osallistui toistakymmentä pälkäneläisratsastaja viidestä eri seurasta.

Suurten kisojen järjestäminen vaatii saumatonta yhteistyötä niin seuran oman väen kesken kuin muiden toimijoiden kanssa. Tässä PR-88 on onnistunut, sillä seuran järjestämät kisat saavat hyvää palautetta sekä suurelta määrältä kilpailijoita että oheistoimijoilta.

Vuonna 2014 Ratsastusseura PR-88 kunnostautui hevostaitomerkkien suorittamisissa.

PR-88 kannustaa jäseniään asettamaan itselleen tavoitteita ja testaamaan taitojaan merkkejä suorittamalla. Seura sijoittui SRL Hämeen Merkillinen Häme -merkkikisassa toiseksi.

Vaikka PR-88:n päätarkoituksena onkin edistää ratsastustoimintaa, niin toiminnassa korostuu myös muunlainen yhdessä tekeminen.

Seuran nuorisotoiminta on erityisen vilkasta. Nuorisotoiminnan tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten aktiivista seuratoimintaa ja osallistumista esim. seuran järjestämiin tapahtumiin.

Seuran nuorisovastaava Johanna Urkko organisoi junnutapaamisia, joiden sisältö suunnitellaan junnujen oman mieltymyksen mukaan. Junnutapaamisissa on muun muassa tutustuttu poniravitoimintaan Teivossa, harjoiteltu poniagilityä ja katrillia Hurjan Kollin Tallilla Iharissa, järjestetty myyjäisiä ja kirppiksiä ja järjestetty Vappuhummailut sekä kokeiltu vikellystä Aulangon ratsastuskoululla!

Myös aikuisemmat PR-88:n jäsenet harrastavat yhdessä muutakin kuin hevostelua. Seuralla on oma kuntoiluryhmä Gasellit, jotka harrastavat rennon hauskassa porukassa monenlaista ratsastusta tukevaa ja muuta oheisliikuntaa.

Yhdessä on osallistuttu erilaisiin liikuntatapahtumiin, kuten Luja-Lukon maastojuoksuihin, käyty kuntosalilla, kokeiltu astangajoogaa ja kohotettu kuntoa muun muassa osallistumalla SRL:n Kuntohaasteeseen.

Ratsastusseura PR-88 tarjoaa jäsenilleen myös hienoja elämyksiä tapahtumien ja retkien muodossa. Junnujen ja aikuisten yhteisen toiminnan tuloksena on syntynyt hienoja tapahtumia, kuten talvitapahtuma Helmikuun Hirnahdus ja keskiaikaan sijoittunut Kostian Keppihevostapahtuma.

Tänä kesänä PR-88:n junnut olivat järjestämässä keppihevosratsastusta MLL:n kesätapahtumassa. Useampana syksynä seura on ollut mukana Sporttikortti-tapahtumissa tarjoten ilmaista tutustumista ratsastusharrastukseen 1.–2. luokkalaisille Hurjan Kollin Tallilla.

Pälkäne tuottaa ja palvelee -messuilta PR-88:n löytää ulkoalueelta, missä on mahdollisesti paikalla oikeita poneja rapsuteltavaksi ja ratsastettavaksi. Lisäksi toimintaan pääsee tutustumaan muunkinlaisen hauskan hevosaiheisen puuhastelun parissa messualueellamme.

Ratsastusseura PR-88

Pälkäne tuottaa ja palvelee -näyttelyn osasto U06
pr-88.sporttisaitti.com
ratsastussseura.pr88@gmail.com

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?