Yhteisjoukkue: Rahola-yhteistyön ansiosta Pälkäneen tyttöjen ei tarvitse siirtyä kaupunkiseuroihin

Rahola LuLu voitti Espoon turnauksen

Rahola Luja-Lukko juhli C-tyttöjen sarjan voittoa Espoon suuressa EHBT -turnauksessa.

Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän koripalloyhteistyö sai lentävän lähdön. 12–13-vuotiaiden tytöt yhteisjoukkue voitti C-tyttöjen kilpasarjan Espoon kovatasoisessa junnukoristurnauksessa.

Kansainvälinen Espoo Hightech Basket Tournament kuuluu maan suurimpiin turnauksiin. Pälkäneläistamperelainen yhteisjoukkue vei kilpasarjan voiton. Sen lisäksi ikäluokassa pelattiin harraste- ja kutsusarjat. Kutsusarjan pari kärkijoukkuetta olivat kilpasarjaa kovempia, mutta muut joukkueet eivät olleet kilpasarjassa kaatuneita vastustajia kummempia.

 

Yhteisjoukkue pitää tytöt yhdessä

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkueen ansiosta 12–15-vuotiaat koripallotytöt pystyvät harrastamaan kotikunnassaan ja -salillaan. Esimerkiksi B-pojissa pelaajia ei enää riittänyt omaan joukkueeseen, ja siksi tamperelaisseuroissa pelaa kentällisen verran Luja-Lukosta oppinsa imeneitä korisjunnuja.

Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän tytöt treenaavat pääosin kotisaleillaan.

– Kauteen on valmistauduttu aivan eri tahdilla kuin edellisvuosina. Tytöt ovat treenanneet läpi kesän 4–5 kertaa viikossa, pälkäneläisvalmentaja Tomi Ingman kertoo.

Pälkäneellä harjoituksiin löytyy sopiva reilun kymmenen motivoituneen tytön ryhmä. Heistä neljä on 14–15-vuotiaita B-tyttöjä ja seitsemän 12–13-vuotiaita C-tyttöjä.

Pälkäneläistytöt pelaavat omin voimin B-tyttöjen alueellista sarjaa. Yhteisjoukkue Rahola LuLu puolestaan lähtee SM-karsintoihin tavoittelemaan C-tyttöjen SM-sarjapaikkaa.

Tomi Ingmanin mielestä yhdistetyt joukkueet täydentävät sopivasti toisiaan.

– Viimevuotiseen joukkueeseen verrattuna saimme lisää heittovoimaa. Ja koripallossa pituudesta on aina hyötyä. Nyt mukana on 180-senttinen tyttö Raholasta.

 

Roosa Taipale valittiin tähdistökentälliseen

C-tyttöjen yhteisjoukkueeseen tulee 6–7 pelaajaa molemmista seuroista. Pälkäneläispelaajat olivat isossa roolissa, kun muutaman kerran yhdessä treenannut joukkue juhli Espoossa turnausvoittoa.

Kymmenen joukkueen valmentajat nostivat Roosa Taipaleen turnauksen All Stars -viisikkoon. Kuudessa ottelussa 58 pistettä heittänyt Taipale oli joukkueen pistekuningatar. Myös Hanna Hirvonen ja Emilia Ingman lukeutuivat joukkueen kulmakiviin. He pelasivat tiukoissa otteluissa niin paljon kuin vain jaksoivat.

Rahola LuLu voitti turnauksessa alkulohkonsa puhtaalla pelillä ja piste-erolla 199–89. Matkalla mitaleille se otti kovia päänahkoja.

– Esimerkiksi Tapiolan Hongalta löytyi ammattivalmentaja ja fysioterapeutit. Penkin takana oli kaikkiaan kolme valmentajaa, joilla löytyy kokemusta maajoukkuetasolta saakka, Tomi Ingman kertoo.

Hongan voittamaton C-tyttöjoukkue juhli kutsusarjan voittoa. Kilpasarjassa pelasivat vuoden nuoremmat espoolaiset. Rahola LuLu kaatoi Hongan lohko-ottelussa kolmella pisteellä. Finaalipaikka irtosi, kun Leppävaaran Pyrintö kukistui välierässä 28–21. Loppuottelussa toistamiseen kohdattu Honka hävisi kahdella pisteellä.

 

Tampereen turnauksesta kakkostila

Tiiviisti kesän ajan treenanneet pälkäneläistytöt näkivät jo elokuun alussa Tampereen isossa Delphin -turnauksessa, ettei työ ole mennyt hukkaan. Ilman tamperelaisvahvistuksia B-tyttöjen haastajasarjassa pelannut joukkue voitti kaikki lohko-ottelunsa ja eteni loppuotteluun saakka. Turnausvoitto karkasi pienimmällä mahdollisella erolla, sillä Peli-Karhut oli finaalissa pisteen parempi.

Vielä lohko-ottelussa Peli-Karhut kukistui 33–22, mutta finaalissa voimasuhteet kääntyivät kotkalaisten eduksi. Luja-Lukon hahmoja turnauksessa oli hurjasti kehittynyt Jaana Järvinen.

Tomi Ingman uskoo, että yhteistyön ansiosta pälkäneläistytöt ottavat koripallouralla ison loikan eteenpäin.

– Meidän tytöt ovat toimineet Pälkäneen junnukoripallossa tienraivaajina, sillä he ovat vanhimpia tyttöpelaajia. Muun muassa turnauksissa on jo huomannut, että Raholan Pyrkivästä löytyy syvempää lajikulttuuria, ja siitä on meille hyötyä.

Yhteistyön ansiosta tytöt saavat kovia pelejä mutta voivat treenata pääosin kotisalillaan.

– Ei me jäädä harjoitusmäärissä siitä mitä Tampereella tehdään. Tytöt ovat paiskoneet töitä tosi motivoituneesti ja tehneet kiitettävästi myös omatoimisia harjoituksia, Ingman kiittelee.

Kahta sarjaa pelaavien tyttöjen kausi tulee olemaan kuormittava. Ingman laskee, että osalla kertyy syksyn aikana nelisenkymmentä ottelua.

– Mutta siksi on tehty tiiviisti töitä, että tytöt kestävät rasituksen.

 

Salitilanne kestämätön

Rahola-yhteistyön ansiosta Pälkäneen C-tytöt pääsevät pelaamaan kotiottelunsa Tampereen täyskokoisilla kentillä. Pälkäneellä salipula on huutava sekä määrän että laadun osalta.

– Ei tarvitsisi tulla kuin yksi meidän tapaan 4–5 kertaa viikossa harjoitteleva joukkue, niin vuoroja ei kerta kaikkiaan enää riittäisi, Tomi Ingman sanoo.

Junnujoukkueet joutuivat tekemään luovia ratkaisuja, kun kansalaisopiston jumppapiirit valtasivat kauden alla niiden vuoroja. Esimerkiksi minipojat reissaavat Valkeakosken puolelle harjoituksiin. Siitä koituu sekä ajan että rahan kulua, sillä joukkueet maksavat vuoroista ja joutuvat jopa varustelemaan saleja, jotta niissä pystyy treenaamaan koripalloa.

Roosa Taipale (toinen vasemmalta) valittiin C-tyttöjen All Stars -viisikkoon Espoon EHBT -turnauksessa.

 

Espoo Hightech Basket Tournament 21.–23.8.
C-tyttöjen kilpasarja

 

Alkulohko

Rahola LuLu – BC Nokia 52–26
Rahola LuLu – Helmi Basket 47–20
Rahola LuLu – Honka  33-30
Rahola LuLu – Kouvot 67–13

 

Välierä

Rahola LuLu – LePy 28–21

 

Loppuottelu

Rahola LuLu – Honka 28–26

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?