Tori heräsi eloon

Kangasalan torilla oli lauantaina poikkeuksellinen väenpaljous.

Kangasalan torilla oli lauantaina poikkeuksellinen väenpaljous.

– Odotukset ylittyivät. Varovaisen arvion mukaan lauantaina torilla kävi noin 5000–6000 ihmistä kello kahdentoista ja puoli viiden välissä. Hienoa, että väki lähti liikkeelle, tapahtumakoordinaattori Johanna Helimäki myhäilee.

Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Kangasalan 150-vuotissyntymäpäivät huipentuivat juhlaviikon lopuksi kaikille kuntalaisille tarkoitettuun Sadonkorjuukarnevaaliin viikonloppuna. Alun perin torille rakentuneen lähiruokatorin pop up -ravintoloineen piti tulla puretuksi jo neljältä, mutta purkujoukot joutuivat odottamaan väentungoksen laantumista.

– Myyjiä oli vähän yli 20, eikä enempää sinne olisi mahtunutkaan, koska pysäköintialue haluttiin jättää vapaaksi. Pop up -ravintoloita olisi voinut olla enemmänkin, mutta tulomahdollisuutta toisaalta tarjottiin ihan kaikille, Helimäki summaa. IMG_0657

Perinteisiin kevätmarkkinoihin haluttiin tehdä pientä pesäeroa etenkin sisällön kautta: painotus myyntikojuissa haluttiin lähiruokaan. Sadonkorjuun antimia saatiin kuin saatiinkin teeman mukaisesti tarjolle. Puitteet haluttiin muutenkin tarkoituksellisesti pitää vielä ensimmäisellä järjestämiskerralla sopivan kokoisina.

Päivän ehdoton yleisömagneetti oli Herra Heinämäen Lato-orkesteri, jota ennen lavalla ja sen läheisyydessä nähtiin ja kuultiin monenlaista ohjelmaa. Torialueen lisäksi osa tapahtumista vei kauemmas, kun Kangasalan luonto järjesti koko perheen lähiluontoretken Kuohunlahdelle ja Kuohunharjuun.

– Ehkä vielä enemmän ohjelmaa olisi voinut olla lapsille, Helimäki miettii.

Koko perheen ohjelmaosuuden päätyttyä tapahtumat jatkuivat Heikki Silvennoisen keikalla ja illan päätteeksi pidetyllä klubilla Kangasala-talolla. Helimäen mukaan Silvennoisen musisointia seurasi vajaa 600 silmäparia ja klubille asti jaksoi vajaa kolmesataa henkeä.

– Palaute on ollut pääasiassa hyvin positiivista. Moni on sanonut, että tällaista on Kangasalle kaivattu. Samantapaista on toivottu myös ensi vuodelle.

Päivän aikana julkistettiin myös Kangasalan kyky 2015. Tunnustuksen nappasi nuori pianovirtuoosi Patrik Kiviniemi.

Aiemmin juhlaviikolla Santtu-Matias Rouvali toi Kangasalle Tampere Filharmonian. Molemmat esitykset olivat loppuunmyytyjä. Sen sijaan nuorille suunnattu Elohype-tapahtuma ei ollut ihan niin suuri yleisömenestys kuin etukäteen oli ajateltu.

Juhlavuosi näkyy tapahtumakalenterissa vielä syksyn aikana ja alkutalvestakin.

Lato-orkesterin yleisö

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>