Musiikki-ilta: Virolainen muusikko-kirjailija Aapo Ilves tuo tutut laulut Kangasalan kirjastoon

Taiteiden ja kielien kohtaamisia

Aapo Ilves laulaa ja runoilee monella kielellä ja murteella.

Aapo Ilves laulaa ja runoilee monella kielellä ja murteella.

Virolainen kulttuurin monitoimimies Aapo Ilves saapuu vierailulle Kangasalan pääkirjaston kahvilaan ja lehtisaliin keskiviikkona 9. syyskuuta kello 18. Ilves on kotoisin Räpinasta, Kangasalan ystävyyskunnasta.

Tilaisuudessa Ilves esittää vapaan keskustelun lomassa viroksi kääntämiään kappaleita esimerkiksi Leevi and the Leavingsilta, joten yhteislaulun mahdollisuuskaan kahdella kielellä ei ole poissuljettu.

Musiikki- ja keskustelutilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kangasalan kirjasto- ja kulttuuripalvelut, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampere-Tartto -seura ja Kangasalan Räpinologit ry.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Librettoja, mietteitä, monikielisyyttä

Aapo Ilves on muusikko, runoilija, kirjailija, näytelmäkirjailija ja kuvataiteilija. Ilves taitaa myös kurkkulaulun. Hän on Virossa hyvin tunnettu ja hänen on tehnyt useita hittikappaleita, muun muassa vuosien 2004 ja 2012 Viron Euroviisulaulut.

Suomessa Ilves on esiintynyt esimerkiksi Santtu Karhun kanssa. Ilves on kääntänyt viroksi Leevi & The Leavingsin lisäksi myös Juice Leskisen ja muiden suomalaisten bändien laulutekstejä.

Ilves kirjoittaa viron lisäksi vôrun murteella ja setokaisten kielellä, julkaissut proosaa ja runoja aikuisille ja lapsille. Ilveksen näytelmiä ja librettoja on esittänyt myös Viron Kansallisooppera.

Suomen kielellä Ilvekseltä on julkaistu kirjoituksia kokoelmissa Tallinnasta pois ja 8+8. Ilmestymässä on myös kokoelma Bjarma-antologia.

Ilveksen teoksia voi kysellä Kangasalan kirjastosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?