Aito Säästöpankki: Alkuvuoden aikana kertyi 1530 uutta asiakasta

Asioinnin helppous tuo uusia asiakkaita

Aito Säästöpankki tekee hyvää tulosta taloustaantumasta huolimatta. Pankki kasvaa uusien asiakkaiden ansiosta. Vuoden alkupuoliskolla pankki sai 1530 uutta asiakasta, ja kaikkiaan säästöpankkilaisia on jo 43 160.

Joka viides uusi asiakas vaihtoi pankkia tuttavan suosittelun perusteella. Asiakkaita tulee myös Aito Säästöpankiksi yhdistyneiden Luopioisten ja Ikaalisten Säästöpankkien varsinaisen toimialueen ulkopuolelta.

Asiakastyytyväisyystutkimuksen perusteella asiakkaat arvostavat helppoutta. Pankin henkilökunnalta löytyy palveluasennetta ja asiantuntijuutta. Tapaamisista on helppo sopia.

– Asiakkaat arvostavat sitä, etteivät he joudu jonottamaan palvelunumeroihin, vaan puhelimeen ja sähköpostiviestiin vastaa tuttu, paikallinen osaaja, pankinjohtaja Sanna Hämäläinen Aito Säästöpankin Pälkäneen konttorista sanoo.

Säästöpankki erottuu nykyisin muista pankeista kassapalveluillaan. Kilpailijat ovat rajoittaneet ja jopa poistaneet kassapalveluita joistain konttoreistaan. Säästöpankin kaikissa konttoreissa kassapalvelut toimivat kaikkina arkipäivinä kello 10–16.30.

– Eivät kaikki halua siirtyä verkkoon ja automaateille. Perinteisistä kassapalveluista on tullut meidän valttikortti, ja siksi niistä pidetään kiinni, Hämäläinen sanoo.

Säästöpankki kehittää myös netti- ja mobiilipalveluitaan. Verkkopankki uusittiin viime vuonna ja keväällä lanseerattiin mobiilipankki. Älypuhelimella pystyy hoitamaan helposti lähes kaikki pankkiasiat.

 

Kasvu ja hyvä tulos eivät tule itsestään

Taloudellinen epävarmuus on hillinnyt investointeja ja asuntokauppaa.

– Myytäviä taloja ja asuntoja kyllä riittää. Mutta kaupat saattavat patoutua, kun ketjussa joku ei saakaan omaa asuntoa myytyä, Sanna Hämäläinen sanoo.

Kohtuuhintaiset asunnot ovat käyneet kaiken aikaa kaupaksi, mutta arvokkaampien kohteiden myyntiajat saattavat venyä.

– Nyt silläkin saralla alkaa näkyä valoa, ja asuntolainat lähtevät vilkkaammin liikkeelle.

Asiakaskunnan kasvun ansiosta Aito Säästöpankin luottokanta pysyi vajaassa 570 miljoonassa eurossa, vaikka uusia lainoja nostettiin maltillisesti. Talletuksia asiakkaiden tileillä oli reilut 500 miljoonaa euroa.

Kun korot ovat ennätysmatalalla, varoja ei kannata makuuttaa tileillä. Niinpä rahasto- ja vakuutussijoitusten määrä kasvoi 58 prosentilla.

Yhdessä Säästöpankit saavat keskuspankeista edullisesti rahaa, jota lainataan asiakkaille. Vaikka luottojen ja talletusten määrä ei kasvanut, paremman korkokatteen ansiosta pankin tekemä liikevoitto puolitoistakertaistui vuoden takaiseen verrattuna. Vuoden alkupuoliskolla tuottoa kertyi 4,1 miljoonaa euroa.

Sanna Hämäläinen uskoo, että loppuvuosi jatkuu alkupuoliskon malliin.

– Hyvä tulos ei tule itsestään, vaan teemme määrätietoisesti töitä sekä uusien että nykyisten asiakkaiden eteen. Pankki on erittäin vakaalla pohjalla ja toimialueemme yksi maan vetovoimaisimpia. Eikä arvonalennuksia ja luottotappiota ole juurikaan odotettavissa, Hämäläinen sanoo.

Osa tuloksesta jaetaan apurahoina ja avustuksina erilaisille yhdistyksille, yhteisöille ja hankkeille Luopioisten Säästöpankkisäätiön kautta.

– Syksyllä olemme esimerkiksi mukana projektissa, jossa toisen asteen opiskelijat eri puolilla Pirkanmaata saavat koulutusta suunnitelmalliseen rahankäyttöön, budjetointiin, säästämiseen ja maksuhäiriömerkintöihin liittyen. Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä talousongelmiin ajautumista jo varhaisessa vaiheessa, Hämäläinen kertoo.

Sanna Hämäläinen sanoo, että Aito Säästöpankki pitää kiinni kassapalveluista: rahaa voi nostaa ja laskuja maksaa joka päivä ja kaikissa konttoreissa.

Sanna Hämäläinen sanoo, että Aito Säästöpankki pitää kiinni kassapalveluista: rahaa voi nostaa ja laskuja maksaa joka päivä ja kaikissa konttoreissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?