Anna Tapion koulu perjantaina kiinni, koska oppilaiden junat ja bussit eivät kulje

Mielenilmaus ei tunnu Pälkäneellä

SAK:n, AKAVAN ja STTK:n perjantaille 18.9. suunnittelemat työtaistelutoimenpiteet eivät tuo muutoksia Pälkäneen kunnan palvelutuotantoon. Koulut, päiväkodit ja muut palvelutuotannon yksiköt toimivat normaalisti. Koulukuljetukset järjestetään myös aikataulujen mukaisesti.

Anna Tapion koululla työviikko päättyy kuitenkin jo torstaina, koska muualla asuvien oppilaiden junat ja bussit eivät kulje perjantaina. Koulu korvaa perjantain työpäivän myöhemmin syksyllä.

Vähäinen osa Pälkäneen henkilöstöstä saattaa osallistua perjantain mielenilmaukseen, mutta laajempia vaikutuksia palveluiden järjestämiseen työtaistelutoimenpiteet eivät Pälkäneellä tuo. Muun muassa Opettajien ammattiyhdistys on päättänyt, ettei se osallistu mielenilmaukseen.

Työnantajan näkemyksen mukaan työtaistelu on laillinen työsuhteisten työntekijöiden osalta, koska työtaistelu ei kohdistu voimassaoleviin työehtosopimuksiin tai niiden määräyksiin, vaan maan hallituksen suunnittelemiin toimenpiteisiin. Viranhaltijoiden osalta työtaistelu on pysyvän työrauhavelvoitteen vastainen ja näin ollen laiton.

Anna Tapion koulu on perjantaina kiinni, koska muualla asuvat oppilaiden bussit ja junat eivät kulje.

Anna Tapion koulu on perjantaina kiinni, koska muualla asuvat oppilaiden bussit ja junat eivät kulje.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?