Sairaala vuokrattiin SPR:lle vuodeksi

Kaivannosta tiloja turvapaikanhakijoiden käyttöön

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on torstaina vuokrannut Suomen Punaiselle Ristille Kaivannon psykiatrisesta sairaalasta 1700 neliötä tilaa turvapaikanhakijoiden transit-keskuksen käyttöön. Vuokrasopimus toteutuu, jos Kangasalan kunnanhallitus hyväksyy perjantaina 18.9. kunnanjohtajan esityksen keskuksen perustamisesta Kangasalan Kaivantoon.

Vuokrasopimus koskee Kaivannon sairaalan tyhjillään olevia rakennuksia B2 (osasto 6), C4 (asunnot, pyykkitupa ja varastot) ja B3 (varastotila ruokalaksi). Turvapaikanhakijoiden ruokailusta tulee vastaamaan ulkopuolinen palveluntuottaja. Kaivantoon on suunniteltu tällä hetkellä tilaa noin 150 turvapaikanhakijalle.

Kaivannon sairaalassa on tällä hetkellä 20 sairaanhoitopiirin psykiatrista potilasta. Psykiatrian toiminta jatkuu lokakuun loppuun asti sairaalan rakennuksessa A. Rakennuksessa sijaitseva pääsisäänkäynti on vain sairaalan käytössä. SPR:n vuokraamiin tiloihin on omat sisäänkäyntinsä. Alueella on myös Sininauhaliiton toimintaa.

SPR hyödyntää vastaanottokeskuksen toiminnassa sairaanhoitopiirille tarpeetonta irtaimistoa. Muun irtaimiston hankinnasta vastaa SPR, joka myös koordinoi mahdollisia lahjoituksia.

Sairaala-alueella toimii ympärivuorokautinen vartiointi.

Suomen Punainen Risti tiedottaa turvapaikanhakijoiden transit-keskuksen aloittamisajankohdasta ja muusta toiminnasta jatkossa. Tilojen valmistelu sekä henkilöstön ja vapaaehtoisten rekrytointi on käynnissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?