Moottoripyöräily: Sydän-Hämeeseen Classic 5 -luokasta kaksi PM-mitalia

Sadekaan ei vienyt Lehtimäeltä mestaruutta

Kumpikin kausi, jolloin Jouni Lehtimäki on PM-kisaa ajanut, on päättynyt hänen voittoonsa. Lehtimäki asuu Kangasalla, ja hänen tiiminsä on pälkäneläis-kangasalalainen.

Kumpikin kausi, jolloin Jouni Lehtimäki on PM-kisaa ajanut, on päättynyt hänen voittoonsa. Lehtimäki asuu Kangasalla, ja hänen tiiminsä on pälkäneläis-kangasalalainen.

Kangasalalainen Jouni Lehtimäki uusi moottoripyöräilyn Classic 5 -luokan Pohjoismaiden mestaruutensa, vaikka veteraanipyöräsarjan viimeisessä road racing -osakilpailussa syyskuun puolivälissä Tanskassa sattui aika-ajovaiheessa pieni haaverikin.

– Rata oli vesisateen takia aivan mielettömän liukas, ja kaaduin toisessa aika-ajossa. Jouduimme velipojan kanssa parsimaan pyörää kisaa varten jonkin verran. Esimerkiksi jarrulevy piti oikoa. Onneksi pääsin ajamaan varsinaiset kilpalähdöt, sillä muuten olisin pudonnut loppupisteissä PM-hopealle, Lehtimäki kertoo.

Tanskan-kisan ensimmäisessä erässä miehelle riitti neljäs sija, jotta PM-kulta varmistuisi. Lehtimäki ei riskeerannut turhia vaan päästeli varsin maltillisella vauhdilla ja sijoittui kolmanneksi. Tämä tiesi voitonjuhlaa.

– Ajoin silti sunnuntain lähdönkin, kun kerran paikan päällä oltiin. Siinä olin kakkonen.

PM-ykköstila oli Lehtimäelle toinen peräkkäinen, eli hän on ollut luokkansa nopein molemmilla kausilla, jolloin on mukana ollut. Lisäksi hänelle napsahti Suomen Veteraanikilpamoottoripyöräkerhon nimikko-cupissa niin ikään ykköstila. Nordic Open -kilpasarjassa Jouni otti hopeaa vaikka jätti kaksi osakilpailureissua tekemättäkin.

Sydänhämäläisittäin hienoa oli tällä kaudella sekin, että myös PM-pronssi tuli tänne suunnalle. Samaan JMH-tiimiin, jota Lehtimäkikin edustaa. Aiemmin Pälkäneellä asunut ja sinne lähiviikkoina uudestaan Tampereelta muuttava Markku Laaninen nimittäin oli Classic 5 -luokan kolmanneksin nopein samanlaisella vuoden 1972 Honda CB 500 -pyörällä kuin Lehtimäki.

Tiimin täydentää mekaanikon roolissa Jounin isoveli Hannu Lehtimäki, joka asuu Pälkäneellä.

– Ensi kaudella aion kiertää joko Pohjoismaiden mestaruus – tai Euroopan mestaruusosakilpailut. Ja eiköhän Markkukin tule. SM-lähtöihin emme aio mennä. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin rahatilanteenkin mukaisiksi. Tässä lajissahan ei rahapalkintoja saada, ainoastaan pokaaleja ja mitaleja. Sponsoreita onneksi olemme saaneet sen verran, että matkakulut saadaan katettua, Jouni Lehtimäki toteaa.

– Pyörään havittelen parempia takaiskuvaimentimia. Samoin kilpalaatikkoa. Sellainen minulla jo olisikin, mutta toistaiseksi se ei ole koekäytössä toiminut tarpeeksi hyvin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?