Mobiilipolku Raikun koulun ympäristöön

Raikun koulun ympäristöön rakentuu mobiilipolku, jonka varrella sijaitsee kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia. Polkua rakentavat koulun oppilaat opettajineen yhteistyössä vanhempien ja isovanhempien kanssa. Hamkista opiskelijoita on kutsuttu mukaan toteuttamaan mobiililaitesovellusosiota osana opinnäytetyötään. Pikkolan koulusta mukaan lähtee TET-jaksolla olevia oppilaita.

Mobiilipolun rakentamisen lopputuotoksia ovat rakennusten seiniin kiinnitettävät puiset laatat, joihin on kaiverrettu mobiililaitteilla luettavat qr-laatat.

–Lapset tutustuvat oman elinympäristönsä historiaan ja vievät samalla tietoa eteenpäin. Vanha ja uusi kohtaavat, rehtori Pia Viljanen iloitsee.

–Jos vastaanottokeskus tulee tuohon viereen, niin mobiilirata on sen asukkaille mainio tapa tutustua tämän alueen lähihistoriaan, hän täydentää.

Ohikulkijoiden iloksi ja kulttuuriperinnön vaalimiseksi valmistettavat laatat ovat paikoillaan ensi keväänä.

 

Oppilaat aktiivisia

tiedon kokoajia

 

Oppilaat keräävät tietoa valituista kohteista lokakuun aikana haastattelemalla ja kuvamateriaalia hankkien. Välineinä ovat käytössä perinteisten muistiinpanovälineiden lisäksi tietokone, kamera, kännykkä ja muut mobiililaitteet.

Kerätty tieto järjestetään aiheen mukaisesti ja valitaan ne kohteet, joista valmistetaan lopullinen mobiiliradan rasti. Haastateltavat henkilöt kutsutaan koulu greenscreenstudioon, jossa luodaan lopulliset dokumentit. Henkilö puhuu studiossa samalla, kun taustalle viedään kuvia kohteesta.

Kun dokumentit ovat valmistuneet, ne viedään qr-koodien taakse. Koodit kaiverretaan puulaatoille ja sijoitetaan kohteiden läheisyyteen. Mobiiliradasta laaditaan kartta.

Projektin tavoitteena on perehdyttää oppilaita oman lähialueensa historian tuntemiseen ja kehittää lasten monilukutaitoa. Syystorilla oli jaossa tietoa projektista kiinnostuneille kyläläisille.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?